Wpis z mikrobloga

@Ksemidesdelos: Stresujesz się czymś? Ja miałem problemy ze snem jak byłem młody, ale udało mi się to nauczyć kontrolować poprzez wyobrażanie sobie rożnych sytuacji bądź role playing przed snem. Postaw siebie jako bohatera jakiegoś filmu czy książki i sobie wyobrażaj szczegóły i analizuj sytuacje. Ja już doszedłem do takiej wprawy ze 1 minuta i odcięcie, ale zajęło to kilka lat.
  • Odpowiedz
@Ksemidesdelos: Przeczytaj ksiazke "Potega terazniejszosci". Nauczylem sie dzieki niej medytowac - i nie - nie mam tu na mysli siedzenia w dziwnych pozach. Chodzi o to by na zawolanie CALKOWICIE wylaczyc myslenie na 10-15 minut, co wymaga treningu. Sprobuj, a zobaczysz jakie to trudne. Po 30s do glowy zaczna przychodzic Ci mysli, ktore Cie zaskocza. Odkrylem, ze gdy nie moge zasnac, to wylaczam myslenie i po kilku/kilkunastu minutach odcina mi
  • Odpowiedz
@Sterownik: Aż tak fajnie to nie ma ( ͡° ͜ʖ ͡°),. Na małe drzemki w ciągu dnia działa idealnie z tym, że wolniej niż po całym dniu, gdzie organizm jest już naturalnie zmęczony. Głównym powodem bezsennosci u mnie był szum myśli w rozpędzonej głowie i stress. A dzięki takiemu systemowi szybko jestem w stanie się zrelaksować i skopić na jednym temacie co redukuje napływ myśli.
  • Odpowiedz