Wpis z mikrobloga

No i wracam po dwutygodniowym urlopie do swojej gównopracy na kasie za 2,5k brutto oczywiście. Już widzę jak mnie się pytają "hehehe jak tam anon spedziłeś urlopik nad morzem w górach, a może za granicą gdzieś byłeś?". No nie byłem nigdzie, przesiedziałem cały urlop w mieście, bo co sam bym miał gdzieś pojechać.
Poza tym to już mnie ta robota strasznie #!$%@?, dostaję przez nią deprechy, stoję w miejscu. Myślę ,że powinienem zapisać się na jakiś kurs, do jakiejś szkoły zaocznej, ale później mi mózg mówi, że to będzie mi kolidować z pracą BO PRACA WAŻNIEJSZA OD SAMOROZWOJU CO NIE. Muszę tą pracę w końcu rzucić w cholerę, tylko taki mam problem, że mieszkam z rodzicami i nie wiem jak oni zareagują na to,że chcę iść na jakiś czas na bezrobocie, chociaż pieniędzy mam trochę zaoszczędzonych, może by tak tego źle nie przyjęli. Tylko jaką pracę sobie szukać, żeby nie wylądować znowu w tym samym gównie?
#przegryw #pracbaza #gownowpis #zalesie
  • 10
@Creder: @wytrzzeszcz: umowa o pracę 8 godzin, do tego dochodzi to, że raz mam na rano raz na popołudnie i jeszcze praca w soboty. Co prawda mam dzięki temu wolne w tygodniu, tylko że zazwyczaj jest to jeden dzień i średnio mi to wystarcza. Nie umiem się skupić jestem kłębkiem nerwów i mimo, że mam w głowie coś pomyślane to i tak w końcu tego nie robie, brak mi zorganizowania.
@Arctic_Slav: mówią, że mam talent do rysunku i rzeczywiście mam szkicownik w którym od czasu do czasu coś narysuję( choć ostatnio trudniej mi to idzie, jak pisałem nie umiem się skupić), ale wciąż to mimo wszytko tylko szkice nic wielkiego. Byłem raz na kursie rysunku i malarstwa do asp i kierujący też coś tam widział we mnie kiełkujący talent ( choć warsztatowo te prace nie były najlepsze). Jednak na to asp