Wpis z mikrobloga

@ewolucja_myszowatych: Zazwyczaj widzisz wzrokowo kto dopiero wsiadł. Książkowo to konduktor powinien mi powiedzieć, gdzie mam wydać poczęstunek, a w praktyce wygląda to tak, że ciągniesz wózek przez caly pociąg i po prostu głośno pytasz "czy ktoś z państwa się dosiadał"
  • Odpowiedz
@Vaillant: No i zazwyczaj pociagi EIC i EIP nie zatrzymują się na 9 stacjach. Zazwyczaj połączenie jest bezpośrednie, typu Kraków-Warszawa. Gdy trasa jest dłuższa, np Kraków-Warszawa-Kołobrzeg, wtedy zazwyczaj osoby wsiadające w Krakowie, wysiadają w Warszawie i jest wymiana pasażerów.
  • Odpowiedz
@Hound: to równie dobrze wolałbym nie dostać nic... herbata musi mieć perfekcyjną pojemność 250ml i temperaturę ok. 90-95*. Inaczej to jakaś lura.
  • Odpowiedz