Aktywne Wpisy
Linnior88 +194
Uwaga typ wysyła śmierdziela i to nie mytego
cytmirka +79
Z Dalią była szybka akcja. Dodałam ogłoszenie, że szukam domu (nawet tymczasowego), post miał kilka tysięcy udostępnień, udostępnił nawet jakiś gość z dużymi zasięgami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No i kilka dni później pojechałam po Dalię, zerwałam jej łańcuch i zawiozłam do nowego domu (。◕‿‿◕。) Takie akcje sprawiają, że nadal chcę robić to co robię.
#otoziaki
#pomagajzwykopem
No i kilka dni później pojechałam po Dalię, zerwałam jej łańcuch i zawiozłam do nowego domu (。◕‿‿◕。) Takie akcje sprawiają, że nadal chcę robić to co robię.
#otoziaki
#pomagajzwykopem
Mam takie pytanie, morze gupie, morze mondre nie wiem.
Jako, że jestem stałym bywalcem tego tagu, ale nie mam formalnego wykształcenia, ani też większych osiągnięć naukowych.
Jestem ciekaw ilu z was uważa, że sukces w tej dziedzinie to bardziej zasługa ciężkiej pracy czy raczej "wrodzonego talentu"?
Musisz mieć talent czyli np: wyobraźnię, spostrzegawczość itp, żeby móc szybko znaleźć klucz do rozwiązania problemu oraz zaplanować schemat działania, a nie robić na pałę w nadziei, że może po drodze coś z tego wyjdzie.
@Szef_Wypoku: to są rzeczy których można się nauczyć. Klucz to robienie dużej ilości zadań myśląc o nich i myśląc o samej technice, strukturze ich rozwiązywania a nie bezmyślne przelatywanie w mózgu przez listę wzorów które można użyć. Oczywiście ze talent jest przydatny, ale pracując da się wiele rzeczy nadrobić powiększając
@alternatereality: z matematyki czy rachunków?
An event in Dantzig's life became the origin of a famous story in 1939, while he was a graduate student at UC Berkeley. Near the beginning of a class for which Dantzig was late, professor Jerzy Neyman wrote two examples of famously unsolved statistics problems on the blackboard. When Dantzig arrived, he assumed that the two problems were a homework assignment and wrote them down. According to Dantzig,
Poza tym pytanie było zgoła inne