Wpis z mikrobloga

@sjs: Nie do końca jest tak, że nic się nie zmienia. Jasne, przez większość kariery często przejmował rolę rozgrywającego i tych asyst średnio na poziomie 6-8 w sezonie miał i ma, ale zazwyczaj miał na boisku nominalnego rozgrywającego, który przechodził w takich fragmentach gry na shooting guarda - vide: Irving czy Chalmers w Miami. W najbliższym sezonie możliwe będą sytuacje, w których Lakers będą wychodzili bez jakiegokolwiek nominalnego PG w
  • Odpowiedz
@Adrian_Wojnarowski1488: Napisałem "na przykład" wymieniając tę piątkę. Tym niemniej, o ile Avery to 3&D na dobrym poziomie, o tyle do Caldwella-Pope'a nie mam serca i widziałbym go tylko jako opcję z ławki - no i przede wszystkim obaj są nieporównywalnie niżsi i mniejsi niż Kuzma, a na SF to już ma znaczenie.

Jasne, że możliwy i pewnie częsty będzie też wariant z Lebronem na PG i dwoma niskimi na SG
  • Odpowiedz
@jemmienso Zwracam honor. W sumie jak jestem Frankiem Voglem czy lecoachem to potrafię sobie wyobrazić używanie takiego lineup'u

Jako guardzi D.Green i KCP/bradley, LBJ na 3 (rozgrywający skrzydłowy), AD i cousins. Rozmiar wystarczajacy

1. rondo, green/KCP, kuzma, davis, mcgee oraz
2.Bradley , KCP/Green, LBJ/Kuzma,
  • Odpowiedz
@Adrian_Wojnarowski1488: W rotacji jest jeszcze Cook, Caruso, Dudley...zobaczymy co jeszcze się wydarzy, może jeszcze kogoś w rosterze zmieszczą. Po cichu liczyłem na Igoudalę albo Korvera, ale chyba podpisanie Bradleya mocno zmniejszyło jeśli nie wyzerowało szanse na to. Na powrót do NBA liczą Amare Stoudemire i Monta Ellis, zwłaszcza ten drugi jako wariacka opcja z ławki byłby ciekawym rozwiązaniem...

• Odpowiedz