Wpis z mikrobloga

@kapsztad28: bitbay ma dużą opłatę 45k satosi 5$ za wypłatę BTC na portfel, teraz mempool jest oczyszczony to powinno to potrwać nie dłużej niż 20 minut

zakup expresem za fiaty kartą bankomatową najszybciej na wirex jak jesteś zweryfikowany lub...
mogę ci sprzedać BTC zrobisz przelew express elixir na moje konto za 5zł a ja wyślę ci BTC dojdą do ciebie po 20 min max
  • Odpowiedz
@kapsztad28: można też kartą kupić na coinbase tylko chyba jest do tego potrzebne konto walutowe i karta obsługująca euro bo przyjmują tylko euro , na wirex można przelać im PLNy sami przewalutowują lub GBP
  • Odpowiedz
@plaisant: ok, rozważę twoje opcję błyskawicznych przelewów. Przelew z bitbay doszedł na electrum, nie mogę natomiast z electrum wysłac dalej pełnej kwoty, są tam jakieś ograniczenia?
  • Odpowiedz
@kapsztad28: mam nadzieję że masz wersję 3.3.7 jeśli coś nie bangla to po prawej na dole w rogu masz wybór serwera, wybierz jakis ręcznie, można wysłać tyle ile masz wpłacone czyli wszystko, może patrzysz na sumę BTC po odjęciu opłat za transfer , to też jest do ustawienia, ustawiaj jak najmniejszą bo transakcję przechodzą dzisiaj szybko nawet z mała opłatą

@rysiekryszard: nie zmienił i nie zmieni to jego
  • Odpowiedz
@plaisant: To nie wiem czemu sobie to robisz. Ja na każdym 1000 euro jestem stratny 2,5 euro. Co i tak uważam za dosyć dużo i myślałem, żeby to zmniejszyć. Ale prawda jest taka, że na dzień dzisiejszy możliwości nie ma dużo. Nie wiem, kraken, coinbase pro,. Na coinbase pro to 0,15 % jako maker + plus ewentualnie jakaś opłata za przelew typu 0,15 euro. Na krakenie trochę bardziej to jest
  • Odpowiedz
@plaisant: @kapsztad28: da się na coinbase kupować polską kartą rozliczaną w pln. Tyle, że zostaną przeliczone na eur po kursie banku - czyli dodatkowa strata.

Revolut, Curve blokują zakupy kryptowalut. To nie giełdy to blokują.
  • Odpowiedz
@kapsztad28: @plaisant: ja tam zawsze z revoluta robię przelewy euro na Coinbase, tylko wcześniej weryfikowalem konto no i dodałem kartę z Revolut właśnie

@kml86: Wydaje mi się, że raz czy dwa razy udało mi się gdzieś kupić krypto kartą Revolut - Ale naprawdę nie umiem sobie przypomnieć, a nie chce mi się przekopywać przez transakcje.

W każdym razie na chwilę obecną już się nie da.
  • Odpowiedz
@kml86: OK - to przelew, ja mówiłem o karcie. Ale skoro już to podjąłeś - da się zweryfikować revolutowe konto EUR na Coinbase tak, żeby dostawać wypłaty? Próbowałeś?
  • Odpowiedz