@flavisoto Kuala Lumpur, Penang, Perhentian Kecil, Cameron Highlands. Jestem prawie pewny że nie widziałem ani jednego psa, myślałem nawet że to z powodu muzułmańskiego wyznania większości mieszkańców. Fota jednego z kilku waranów które spotkałem na Perhentian, ten łaził sobie jak gdyby nigdy nic po plaży pośród ludzi.
@wyindywidualizowanyentuzjasta: Glowny pogromca latajacych szczurow aka golebi. Uwielbiana rozrywka to dokarmianie golebi w poblizu waranow :D Mam nagranie z 20cm z gopro takiego jednego skubanca ;D
@czesu: Nie wszyscy Malezyjczcy to muzułmanie. Jest tam spory odsetek chrześcijan, buddystów czy hindusów którzy normalnie trzymają psy w domach
@JulienSorel: Te warany nie są niebezpieczne ani agresywne ale mimo to lepiej do nich nie podchodzić. Samą masą ciała mogą przewrócić człowieka, a ugryzienie na 100% będzie wymagać pójścia do szpitala i zakładania szwów
#gady #zwierzaczki #smiesznypiesek #malezja
Komentarz usunięty przez moderatora
Fota jednego z kilku waranów które spotkałem na Perhentian, ten łaził sobie jak gdyby nigdy nic po plaży pośród ludzi.
Uwielbiana rozrywka to dokarmianie golebi w poblizu waranow :D Mam nagranie z 20cm z gopro takiego jednego skubanca ;D
Komentarz usunięty przez autora
@JulienSorel: Te warany nie są niebezpieczne ani agresywne ale mimo to lepiej do nich nie podchodzić. Samą masą ciała mogą przewrócić człowieka, a ugryzienie na 100% będzie wymagać pójścia do szpitala i zakładania szwów