Mam pytanie o sektory w #stellaris Co taki sektor robi sam jak mu się nic nie ustawi albo ustawi mu się konkretny fokus 1. przestawia ludzików w ramach istniejących jobsów 2. buduje budynki i dystrykty jak jest miejsce 3. nie tylko buduje ale również zastępuje istniejące
@innewiadro: A gdzieś znajdę informacje co preferuje w poszczególnych fokusach ? Mam nadzieje że przy fokusie naukowym nie buduje samych laboratoriów ? A poza tym by sektor działał - wystarczy go tylko utworzyć czy trzeba jeszcze uruchomić włączając automatyzację przy poszczególnych planetach ?
@FreeSheep trzeba go stworzyć. włączyć automatyczne budowanie i wybrać rodzaj rozwoju. W zakładce planet i sektorów trzeba przelać kasę żeby miał z czego budować.
@FreeSheep: Powiem Ci tak, że sam do końca nie wiem jak to działa, ale masz tutaj parę moich obserwacji. - Wg samouczka trzeba włączyć automatyzacje na planecie żeby budowanie było zautomatyzowane. - Sektory opłaca się tworzyć, bo dzięki temu możemy im dać leadera który wzmacnia je swoimi bonusami. - Parę razy udało mi sie sektor zautomatyzowac przelewajac mu około 10k zasobów, focus na balanced i ustawiając automatyzacje na każdej planecie,
A to przypadkiem nie OK? Po co budować budynki i ponosić ich koszty utrzymania jak nie ma ludzików do ich obsadzenia? Ja sam nie buduję od razu tylko dopiero wtedy jak będzie miał kto robić.
Co taki sektor robi sam jak mu się nic nie ustawi albo ustawi mu się konkretny fokus
1. przestawia ludzików w ramach istniejących jobsów
2. buduje budynki i dystrykty jak jest miejsce
3. nie tylko buduje ale również zastępuje istniejące
które działania podejmuje?
A gdzieś znajdę informacje co preferuje w poszczególnych fokusach ? Mam nadzieje że przy fokusie naukowym nie buduje samych laboratoriów ?
A poza tym by sektor działał - wystarczy go tylko utworzyć czy trzeba jeszcze uruchomić włączając automatyzację przy poszczególnych planetach ?
- Wg samouczka trzeba włączyć automatyzacje na planecie żeby budowanie było zautomatyzowane.
- Sektory opłaca się tworzyć, bo dzięki temu możemy im dać leadera który wzmacnia je swoimi bonusami.
- Parę razy udało mi sie sektor zautomatyzowac przelewajac mu około 10k zasobów, focus na balanced i ustawiając automatyzacje na każdej planecie,
@Filip3k91:
A to przypadkiem nie OK? Po co budować budynki i ponosić ich koszty utrzymania jak nie ma ludzików do ich obsadzenia? Ja sam nie buduję od razu tylko dopiero wtedy jak będzie miał kto robić.