Wpis z mikrobloga

Mam pytanie o sektory w #stellaris
Co taki sektor robi sam jak mu się nic nie ustawi albo ustawi mu się konkretny fokus
1. przestawia ludzików w ramach istniejących jobsów
2. buduje budynki i dystrykty jak jest miejsce
3. nie tylko buduje ale również zastępuje istniejące

które działania podejmuje?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@innewiadro:
A gdzieś znajdę informacje co preferuje w poszczególnych fokusach ? Mam nadzieje że przy fokusie naukowym nie buduje samych laboratoriów ?
A poza tym by sektor działał - wystarczy go tylko utworzyć czy trzeba jeszcze uruchomić włączając automatyzację przy poszczególnych planetach ?
  • Odpowiedz
@FreeSheep: Powiem Ci tak, że sam do końca nie wiem jak to działa, ale masz tutaj parę moich obserwacji.
- Wg samouczka trzeba włączyć automatyzacje na planecie żeby budowanie było zautomatyzowane.
- Sektory opłaca się tworzyć, bo dzięki temu możemy im dać leadera który wzmacnia je swoimi bonusami.
- Parę razy udało mi sie sektor zautomatyzowac przelewajac mu około 10k zasobów, focus na balanced i ustawiając automatyzacje na każdej planecie,
  • Odpowiedz
Np sloty pozostawały ciągle wolne przez bardzo długi czas mimo tego, że zasoby sektor na budowanie miał i nic w kolejce budowania nie bylo.

@Filip3k91:

A to przypadkiem nie OK? Po co budować budynki i ponosić ich koszty utrzymania jak nie ma ludzików do ich obsadzenia? Ja sam nie buduję od razu tylko dopiero wtedy jak będzie miał kto robić.
  • Odpowiedz