Aktywne Wpisy
njdnsjdnjs +81
Trochę się zastanawiałam, czy opisać tu swoje traumy, ale zdecydowałam, póki co, że to zrobię. Chociaż nie sądzę, żebyście byli dobrym audytorium. Będzie długie.
Kiedyś poznałam tu pewnego wykopka. Takiego lubianego i szanowanego. Co siedział na nocnej i miał dużo plusów pod wpisami i kilku kolegow z mirko. Oczywiście ignorowałam wszystkie redflagi, ktore podejrzewam, teraz by juz nie umknęły mojej uwadze. Czemu tak robiłam, nie wiem. Nałożyło się na to mnóstwo czynników,
Kiedyś poznałam tu pewnego wykopka. Takiego lubianego i szanowanego. Co siedział na nocnej i miał dużo plusów pod wpisami i kilku kolegow z mirko. Oczywiście ignorowałam wszystkie redflagi, ktore podejrzewam, teraz by juz nie umknęły mojej uwadze. Czemu tak robiłam, nie wiem. Nałożyło się na to mnóstwo czynników,
Zostałem chrzestnym w wieku 16lat bo matka sobie tak wymyśliła mimo, że ja nie chciałem.
Od razu jej powiedziałem że nie będę marnował pieniędzy na prezenty i że to ona będzie je kupować.
I tak też było do tego momentu.
Od 3 lat mieszkam w USA, wczoraj dzwoni do mnie i przypomina, że gówniak ma komunię, żebym zarezerwował sobie dłuższy urlop w pracy i myślał nad prezentem.
I tu jest problem bo nie widzi mi się jechać do Polski na parę dni, wydać na bilety dla rodziny (3osoby) z 12k i do tego na prezent bo jak to powiedziała "mieszkasz w usa to już sam możesz kupić prezent".
Gdyby to jeszcze o sam prezent chodziło to już pal licho ale ja mam tam być bo "jak to dziecko bez chrzestnego zostanie na komunii, tak się nie robi, to jego święto"
Co byście zrobili w takiej sytuacji?
#bekazkatoli #kiciochopyta #niebieskiepaski
Podpowiem, że prezent możesz zamówić z PL. Np. Lego Mindstorms to taka zabawka ucząca, może cos ogarnie. W PL kosztuje około $300. I masz z bani.
Wiesz co będzie najfajniejsze? Żebyś zadzwonił do tej mamy, poprosił o dzieciaka do telefonu i pogadał sobie z nim czym się interesuje, co lubi. To będzie najfajniejszy prezent dla niego - pogada sobie ze swoim wujkiem. Jestem bardzo zżyta ze swoją chrzestną, wiem że mogę do niej przyjść z każdym problemem mimo że dawno dokonałam apostazji. Poza tym sakramentem, do
Komentarz usunięty przez moderatora
@xmadesio: Sam nie potrafisz decydować o swoim życiu, tylko każdy Ci musi mówić co masz robić?
Potem tylko pamiętaj o jego ślubie.
Wracaj do szkoły, nieuku.