Aktywne Wpisy

daeun +186
W tym wpisie wrzucamy wszystkie kobiece RED FLAGI dyskwalifikujące je jako potencjalne partnerki, matki czy małżonki. Ja zaczynam
1. Tatuaże - widzisz taki brudnopis i od razu wiesz że trafił ci sie egzemplarz z defektem, nieprzepracowanymi traumami wymagającymi dlugotrwalej terapii, której w poczatkowym okresie dziecinstwa zabrakło silnych wzorców i autorytetów
#tatuaze #bekazpodludzi #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki #glupiewykopowezabawy #tatuazboners
1. Tatuaże - widzisz taki brudnopis i od razu wiesz że trafił ci sie egzemplarz z defektem, nieprzepracowanymi traumami wymagającymi dlugotrwalej terapii, której w poczatkowym okresie dziecinstwa zabrakło silnych wzorców i autorytetów
#tatuaze #bekazpodludzi #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki #glupiewykopowezabawy #tatuazboners
źródło: temp_file2653635524481855561
Pobierz
restofme +956
Napisałem ten komentarz pod znaleziskiem 44-latek spędził niemal dobę na SOR-ze. Był po udarze i trafił na laryngologię.
Ktoś zasugerował że dobrze go tu wrzucić.
To ja coś z życia. Historia taka jak tu. Udar SOR itp. Długo będzie ale mam nadzieję że coś wniosę.
Jak się ogarnąłem to przez moment pisałem coś na Mirko
Chce Wam opowiedzieć swoją historię trochę terapeutycznie a trochę Wam ku przestrodze.
Nie chce pisać o szpitalach,
Ktoś zasugerował że dobrze go tu wrzucić.
To ja coś z życia. Historia taka jak tu. Udar SOR itp. Długo będzie ale mam nadzieję że coś wniosę.
Jak się ogarnąłem to przez moment pisałem coś na Mirko
Chce Wam opowiedzieć swoją historię trochę terapeutycznie a trochę Wam ku przestrodze.
Nie chce pisać o szpitalach,

- Założyłem bardzo optymistycznie, że mój komputer byłby w stanie sprawdzić 300 tys. kluczy prywatnych na sekundę.
- Jest obecnie około 26 milionów adresów zawierających co najmniej 0.001 BTC (czyli co najmniej kilkadziesiąt polskich złotych)
- Wszystkie klucze prywatne jakie są możliwe to 2^160
- przyjąłem, że z jednego klucza prywatnego można wytworzyć jeden adres co nie jest prawdą bo jest kilka formatów adresów ale dla potrzeb tych obliczeń, nie jest to istotne.
Z obliczeń wyszło mi, że trafienie "szóstki" w najbliższym losowaniu Lotto jest 42 195 349 747 685 085 597 bardziej prawdopodobne, niż to, że mój komputer znajdzie co najmniej 0.001 BTC w ciągu najbliższych 10 lat.
¯\_(ツ)_/¯ Czas zagrać w totolotka.
źródło: comment_9WfxW2nBffUSB4OoKt5wHzimJHVv2vpH.jpg
Pobierz@handshake: drobny błąd, wszystkie możliwe adresy to 2^160, a wszystkie możliwe klucze prywatne to 2^256 przy czym do jednego adresu pasuje aż 2^96 kluczy prywatnych, ot taka ciekawostka
https://www.wykop.pl/wpis/31489783/adresy-bitcoin-sa-160-bitowymi-hashami-256-bitowyc/
Tak na oko wydaje mi się że coś źle policzyłeś i trafienie tej 6 byłoby dużo bardziej prawdopodobne...
Komentarz usunięty przez autora
Prawda jest taka że te wszystkie wyliczenia są mało warte, bo zakładają jakieś teoretyczne niczym nieuwarunkowane generowanie liczb losowych
Ciakawy jestem jaka bylaby szansa dostania kluczy Satoshiego gdyby dorwać jego kompa z 2009 i cofnąć datę do chwili generowania
https://pl.wikipedia.org/wiki/Generator_liczb_losowych
Największą zaletą generatorów pseudolosowych jest ich szybkość, często też mają lepsze właściwości statystyczne niż generatory sprzętowe. Należy jednak zwrócić uwagę na fakt, że mając
@atari_XE: Ciekawość może być bardzo dobra. Spróbujmy dowiedzieć się czy Satoshi tworząc projekt oparty na kryptografi, popełnił szkolny błąd dobierając kiepski generator czy może wziął taki, który ma dobre cechy ;)
Na szybko googlając można dojść do tego, że Satoshi generator pseudolosowy zaczerpnął z OpenSSL...