Wpis z mikrobloga

@duzyalf Masz fotkę całego krzaka? Bo albo miałem jakieś piedyknięcie przy pakowaniu nasion albo nie wiem co. A brałeś nasiona Jalapeno Brown? Czy Mucho Nacho?
@duzyalf: Jeżeli jest to jeden krzaczek odróżniający się od pozostałych to niestety musiało się po prostu trafić zaplątane pojedyncze nasionko odmiany Brown przy wyciąganiu ich z owoców :/

Ja bym jeszcze poczekał, bo widać, że jeszcze nie są do końca wybarwione. Poczekałbym jeszcze z 10 dni, żeby mieć pełen smak i ostrość. Najpierw możesz zerwać jedną sztukę, przekroić i sprawdzić czy miąższ w środku jest już dojrzały ;) Osobiście stosuję zasadę
@gobi12 wybacz, ze piszę po takim czasie, ale oglądając Twój ostatni filmik zauważyłem, że te papryki ze zdjęcia to Black Hungarian. Jalapeno Brown u Ciebie wygląda całkiem inaczej ;)