Aktywne Wpisy
Polska5Ever +49
Jaka "zła" decyzja finansowa jest warta każdej waszej wydanej złotówki?
Dla mnie są to podróże i posiadanie psa. Jestem ogólnie oszczędny, mam poduszkę, inwestuje nadwyżki iiiii prawdopodobnie pogarszam swoją przyszłą sytuację finansową, ale IMO warto. Nie zatrzymuję się w luksusowych hotelach ani nie jem na mieście każdego posiłku podczas podróży, ale sama możliwość odwiedzania nowych miejsc i doświadczania nowych rzeczy jest dla mnie bezcenna.
Tak samo posiadanie psa.
A u was?
#
Dla mnie są to podróże i posiadanie psa. Jestem ogólnie oszczędny, mam poduszkę, inwestuje nadwyżki iiiii prawdopodobnie pogarszam swoją przyszłą sytuację finansową, ale IMO warto. Nie zatrzymuję się w luksusowych hotelach ani nie jem na mieście każdego posiłku podczas podróży, ale sama możliwość odwiedzania nowych miejsc i doświadczania nowych rzeczy jest dla mnie bezcenna.
Tak samo posiadanie psa.
A u was?
#
Mirki jeżeli ktoś zastanawia się nad wykupieniem AC, to niech nawet nie spogląda w stronę link4.
Płacę AC dobre kilka lat, pierwsza sytuacja ever, pęknięta przednią szyba. Mały wydatek, ale w sumie na coś place, więc zgłaszam. Auto rok 12, szyba z racji że już wymieniana, 19. Wstępnie podzwonilem po serwisach, najniższa stawka za wymianę to 850 zł + koszt uszczelek, kazde kolejne zapytanie wyższe.
No i tu wchodzi (a raczej wjeżdża
Płacę AC dobre kilka lat, pierwsza sytuacja ever, pęknięta przednią szyba. Mały wydatek, ale w sumie na coś place, więc zgłaszam. Auto rok 12, szyba z racji że już wymieniana, 19. Wstępnie podzwonilem po serwisach, najniższa stawka za wymianę to 850 zł + koszt uszczelek, kazde kolejne zapytanie wyższe.
No i tu wchodzi (a raczej wjeżdża
I tak się nad tym zaczęłam zastanawiać, że wreszcie sama nie wiem. Z jednej strony istnieją przecież różne rodzaje miłości. Jest jakaś tam, zapewne niezbyt dobra, klasyfikacja, która jednak daje pewien obraz, zarys i jest coś takiego jak miłość romantyczna. Wydaje mi się, że to w takiej sytuacji można mówić o tej drugiej osobie zwrotami użytymi powyżej. Z drugiej strony fakt, że daje to pewngo rodzaje ograniczenia i może być szkodliwe, bo jeśli z czasem, kiedy uczucie się zmienia, wyjdzie na to, ze wcale nie jest tak, jak powinno być, to czy człwoiek nie staje się wtedy uwięziony w pewnym sensie, bo przecież powinien o to walczyć dla samego przekonania o wyjątkowości relacji? Albo w ogóle myślenie o znalezieniu kogoś wpasowującego się w nasze wyobrażenie idealnych połówek jest ograniczeniem, bo ciężko jest wpaść na takie osoby, które spełniają te oczekiwania. Jednak mimo to wszystko znam ludzi, którzy wpadli na takie wyjątkowe osoby i absolutnie nie zmienia się w czasie ich postrzeganie tej osoby jako właśnie takiej, z którą mają wyjątkowe połączenie na wielu polach.
Więc jak to jest. Istnieje coś takiego czy nie? Czy to tylko nasze wyobrażenia?
#zwiazki #rozwepaski #niebieskiepaski #milosc #pytanie
Jak wyżej
A że ludzie lubują się w dopowiadaniu i upiększaniu rzeczywistości to potem słyszymy o jakiejś "magii" i "miłości".