Aktywne Wpisy
chwilowypaczelok +511
100 plusów, i idę jutro, kupuje po 40 rolek jednego i drugiego produktu, a następnie sprawdzę ile gram waży każda, ile jest warstw i metrów. Możecie dodać co jeszcze sprawdzić. #biedronka
Tomek-Barabasz +83
Komputer ma służyć przede wszystkim do grafiki, kompilowania jak i grania - wiadomo, każdy lubi pograć w jakieś fajne gierki z dobrą grafiką :D
#pcmasterrace #komputery #informatyka #intel #amd #kiciochpyta
@mirekkomputronikel: czekać na testy nowego amd
Wiem też, że ma wyjść nowa grafa na PCI 4.0
Zobaczymy jakie będą ceny tych nowych procków i pomyślimy wtedy co dalej robić :D
@mirekkomputronikel: Nie zmieścisz się cenowo, lepiej brać 3000C15 2X16GB od Microna na e-die'ach i kręcić do 3600. Bardziej opłacalny pewnie też będzie ryzen 3700X z jednym 8 rdzeniowym chipletem, gorzej z płytami, bo nawet Gigabyte X570 Aorus Elite kosztuje 235 €, ale zobaczymy, bo może warto będzie wziąć którą z topowych X470 na przecenie jeżeli pcie 4.0 do raidu nvme ci zbędne, bo na chwilę obecną
Ryzen 3700X, Crosshair VIII, Crucial Ballistix Sport LT 2x16GB 3000C15, Scythe Fuma 2, RTX 2060 Super, 750W zasilacz corsaira z serii RM, dysk SSD Samsung 970 EVO Plus 500GB i do tego jakaś ładna obudowa.
Przepłacasz tutaj tylko za płytę myśląc o przyszłorocznym upgradzie na poprawioną 12-stkę, 16-stkę w przyszłym roku na Zen 3 jak już ogarną opóźnienia i poprawią infinity fabric.
A właśnie co do chłodzenia - przeszło mi przez myśl gotowe chłodzenie wodne, tylko czy to ma jakiś sens kiedy nie chcę kręcić proca?
@mirekkomputronikel: Nie ma to sensu w obu przypadkach, bo pompki są awaryjne, czasami jest też problem z płynem w środku tworzącym kolonie bakterii, trwałość tego rozwiązania jest kiepska, a nie są też cichsze od rozwiązań powietrznych, więc według mnie bezsens.
Będzie gut? ( ͡° ͜ʖ ͡°)