Aktywne Wpisy
drogba90 +559
Nie ma lepszego mema z nosaczem i nie zapraszam do dyskusji nawet #humorobrazkowy #heheszki #konkursnanajbardziejgownianymemznosaczem
Syn_Tracza +85
Wykres dla Lodzi. Tak się dzieje, że od 4 lat mieszkam w tym mieście (dobrowolnie xD). Poznałem to miasto, w sensie, jak szybko ubywa ludzi, jakie są zarobki ludzi, jakie są perspektywy, ilu jest dobrze płacących firm itd.
Otóż ceny mieszkań odskoczyły od realiów jeszcze bardziej niż w innych miastach. Sam zarabiam więcej niż 3 mediany i pewnie >95% ludzi w tym mieście jest ode mnie biedniejszych, a ceny nieruchomości w tym
Otóż ceny mieszkań odskoczyły od realiów jeszcze bardziej niż w innych miastach. Sam zarabiam więcej niż 3 mediany i pewnie >95% ludzi w tym mieście jest ode mnie biedniejszych, a ceny nieruchomości w tym
Okazuje się, że sam tylko męski szowinista Leo Messi zarabia więcej, niż wszystkie piłkarki z 7 najlepszych lig.
SKANDAL!
Ja proponuję jeszcze porównać jego zarobki z zarobkami wszystkich piłkarzy z polskich lig, zwłaszcza tych od drugiej w dół. Nie mówcie zawodnikom Jaguara Kokoszki ani MKS Myszków ile zarabia Messi albo Ronaldo, bo ich szlag jasny trafi na miejscu. Zorganizują sobie własnego Broniarza i będą protestować tak długo, aż pisowski rząd zrówna ich zarobki z pensją Messiego. Bo im się należy. Czemu? Bo tak.
Czemu Messi ma zarabiać nieporównywalnie więcej niż kobiety albo polscy czwartoligowcy?! Tylko dlatego, że gra od nich nieporównywalnie lepiej?! -_- I że chce go oglądać nieporównywalnie więcej osób? TO ma być sprawiedliwe?!
Nie o taki podział płac walczyli Marks i Lenin, OJ, nie o taki...
A może zamiast pajacować po prostu zaakceptujemy, że są takie dziedziny, w których faceci są zwyczajnie lepsi od kobiet...? I że są takie dziedziny, w których kobiety są zwyczajnie lepsze od facetów...? Może zamiast z tym walczyć i robić z siebie zapienionych oszołomów, warto to po prostu zaakceptować, tak jak wszyscy solidarnie, niezależnie od płci, musimy zaakceptować że bociany latają sobie za darmochę a my nie...?
A może źle mówię i trzeba połamać skrzydła wszystkim bocianom na świecie, żeby było po równo?
Sorry, Messi jest lepszy w piłę niż jakakolwiek kobieta kiedykolwiek będzie. Ba, jeśli was to pocieszy, to Messi i Ronaldo są lepsi w piłę niż jakikolwiek inny facet na świecie. A ja jakoś patrzę na nich bez zawiści, bez gniewu za to, że grają lepiej niż ja. Cholera, ja to chyba jakiś głupi jestem.
Takie są jednak fakty - gra Messiego budzi globalne zainteresowanie, globalne zainteresowanie przyciąga media i najbogatszych reklamodawców na świecie, a media i bogaci reklamodawcy generują pieniądze. Z tych pieniędzy robi się pensja dla Messiego.
Zasada jest więc prosta - chcesz zarabiać tyle co Messi, feministko?
Graj tak jak Messi.
Nie umiesz? Kurde, szkoda. Czyja to wina? Messiego...? : >
Pewnych barier nie da się przeskoczyć choćby nie wiadomo jak się otępiało ludzi lewicową i marksistowską propagandą.
Z jakichś przyczyn jest w Google więcej zapytań o nagą Beyonce, niż o gołego Hołdysa.
#neuropa #onz #feminizm #feministki #bekazlewactwa #heheszki #4konserwy #urojenialewakoidalne #komunizm #marksizm
https://sport.se.pl/lekkoatletyka/pilkarska-reprezentacja-australii-kobiet-przegrala-07-z-15-letnimi-chlopcami-aa-Zdiu-T6N8-cW9N.html
Słuchajcie, ja wiem jak to wszystko działa, mówię tylko, że na pewno jest to dość mocno demotywujące i podcinające skrzydła, zarobki sportsmenek, przynajmniej w Polsce, naprawdę są na żenująco niskim poziomie względem pracy jaka zostaje przez nie wykonywana.
"Z takimi samymi wynikami w swojej kategorii"
Tutaj sobie odpowiadasz na wszystko. Bierzemy pod uwagę tenis, zawodnik A gra w swojej kategorii czyli ITF, wygrywa 6 turniejów i ma może paręnaście tysięcy dolarów, za to zawodnik B gra w swojej kategorii czyli ATP, wygrywa
@5ft8: wyluzuj, ja też uważam, że faceci są lepsi, chociaż akurat tenisa wolę oglądać wykonaniu pań
No wow, a ja uważam, że słońce świeci. Akurat dysproporcja w piłce mężczyzn i kobiet jest tak ogromna, że tej drugiej praktycznie nie da się oglądać na poważnie, piłkarki topowych drużyn narodowych nie są często w stanie przerzucić piłki na trzydzieści metrów, wybić głową, strzelić z linii pola karnego żeby piłka chociaż leciała szybko.
Strzelam,
A co do dyskryminacji to ja spotkałem się gdy chciałem iść i opiekować się kimś w ramach pracy. Chyba z 20 osób mi odmówiło bo chciało kobietę, i mowa tu o ludziach starszych (kobiety i faceci), a także dzieciach XD więc tak to już jest
Problem jest jak tym co przyciąga jest merytoryczna