Wpis z mikrobloga

@Klotzmann: @Rak_Codzienny: Wiem, ale to nie userscore wyświetla się w pierwszej kolejności np. w wyszukiwarce, tylko Metascore. Od zawsze się zastanawiam, czemu w świecie recenzentów tak niewielu potafi się przyznać do błędu, zaktualizować ocenę i poprawić opinię.
  • Odpowiedz
@Pieniak3: Nawet jak nie sa oplaceni bezposrednio to boja sie wychylic i podpasc wlasnie takim koncernom, bo nastepnym razem nie dostana od tej firmy gry do zrecenzowania przed premiera.
  • Odpowiedz
@Pieniak3: Żartujesz? Jim Sterling śmiał śmieć dać nowej zeldzie 7/10 to dupsztale ludziom strzelały w kosmos, a zdziczałe fanoboje prawie mu jego grubego tyłka nie odgryzły. Z kolei jeden recenzent, niejaki Jeff Gerstmann z GameSpot, dał w 2007 takiej gównianej gierce Kane and Lynch 6/10 to go za to z roboty wyrzucili, bo ustalono że ma być ona wyższa. Do tego dochodzi fakt, że jeśli chcą dostawać od twórców gier
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Pieniak3: skąd w ogóle pomysł o aktualizacji oceny/recenzji? Gry to specyficzny twór, który z czasem może ewoluować po kolejnych łatkach wypuszczanych przez twórców i produkcja może się diametralnie zmienić. Według mnie powinna być tylko ocena na premierę i koniec, chociażby jako wyznacznik tego w jakim stanie wydawca dostarczył produkt na rynek.
  • Odpowiedz
@Jebiasz: Skąd? To dość proste. Może niewystarczająco jasno się wyraziłem, ale ty jako recenzent, jesteś odpowiedzialny w stosunku do widzów by zaprezentować swoją opinię jak najbardzej sensowną i prawdziwą. Jeśli No Man Sky jest crapem na premierę to o tym piszesz, jeśli gra po kilku latach się naprawiła to powinieneś ponownie nagrać nowy film recenzję, bo twoja opinia uległa zmianie, tłumaczący dlaczego tak się stało. Powinny na twojej stronie/kanale wisieć
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ChochlikLucek: @Pieniak3: w przypadku współczesnych gier usług faktycznie ma to może sens. Ale nie zmienia tp faktu, że każdy gracz z RiGCzem nie powinien sugerować się recenzjami kilka miechów po premierze, a opiniami użytkowników z serwisów, które takie opinie zbierają. Jak sie pojawi taki bubel pokroju przytoczonego Black Opsa to łatwo idzie to wyłapać. A na aktualizacje recenzji zwykle jie ma hajsu, chyba, że dopiszą jakąś adnotację o
  • Odpowiedz
  • 0
@Pieniak3 myślę że połowa jest fanbojami i chwalą no trzeba, a druga chwali bo jak będzie negatywnie to już następnej gry od tego studia do recenzji mogą nie dostać
  • Odpowiedz