@tei-nei: Jeśli to były nowe hale trzeba zadać pytanieaa: gdzie tryskacze?! gdzie oddymianie?! zajeły sie dwie hale? to gdzie była ściana oddzielenia pożarowego? Tak to jest gdy oszczędza sie na p.poż. korzystając z przepisów, że akurat można i nie trzeba stosować zabezpieczeń pożarowych :) Chyba że to stare hale...
@Azura: @tei-nei: Dokładnie 1.05 w Orzeszu zawyły syreny ostrzegawcze. 3 sygnały. Po 5 minutach zaś sygnał. Co ciekawe coś mi w środku podpowiedziało że trzeba okna pozamykać (choć możliwe że po prostu chciałem spać dalej i mi przeszkadzało to wycie). Przeczucie dobre. Przynajmniej rodzina nie musiała wdychać tego syfu.
@Gogles: ja znowu trochę oddycham z ulgą, że zawsze mam na noc okno otwarte i usłyszałam ten trzask płomieni, bo by się tak mogło jarać jeszcze nie wiem ile. nie wiem jakim cudem ludzie z biurowca wcześniej nie wyczuli tego smrodu. jak już dzwoniłyśmy z siostrą na straż, to gościu dopiero wtedy z biura wylazł, stał w szoku i zaczął wydzwaniać. wcześniej jak siedziałam przy oknie, na parkingu stała ciężarówka
@cicho_podziemny: zajęły się 3 hale, tylko jedną odratowali. wszystkie były połączone ze sobą i jedna po drugiej się jarały. stare hale, stoją tu odkąd pamiętam, a mieszkam tu całe życie. na pewno przyjanuszowali, to teraz mają :c
@tei-nei: a to w takim razie mogły nie mieć zabezpieczeń, bo kiedyś nie było, ale to nie oznacza, że nie powinni dostosować do obecnych przepisów p.poz. Instrukcje pożarową zakladu ktos im musiał robić przecież
@tei-nei: Dla nie zorientowanych trzeba dodac, ze We-Ba produkuje kartony i miala ich tam naprawde duzo. Wszystko suche, takze ogien rozproszyl sie bardzo szybko.
Kilka razy sie u nich ladowalem, w srode akurat znajomy mial tam ladowac.
@reaktiv: miało się co jarać, calutka hala poszła z dymem. z drugiej strony dobrze, że się lumatech nie zajął, tam znowu samo drewno. to już by chyba po ptokach było
Nasz specjalista od wszystkiego. Od kolei, od dziennikarstwa, od wojny, od rigczu. On widział to już dwa lata temu swoim przenikliwym plebejskim umysłem.
ja bierdole
źródło: comment_0fyAsy2ZSAe3rxijkwEFyfjrcKpSiXXr.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Kilka razy sie u nich ladowalem, w srode akurat znajomy mial tam ladowac.