Wpis z mikrobloga

Wyniki badań przeprowadzonych przez Światową Organizację Zdrowia (WHO) jasno dowodzą, że jedzenie mięsa czerwonego, bądź przetworzonego grozi rakiem. Jak się bowiem okazuje zarówno mięso czerwone jak i mięsne produkty przetworzone zostały oficjalnie uznane przez WHO za kancerogenne.
PRZETWORY MIĘSNE W TEJ SAMEJ GRUPIE RYZYKA CO AZBEST!
Mięso czerwone zaliczono do grupy 2A produktów kancerogennych, co oznacza, że może ono z prawdopodobieństwem powodować raka, natomiast przetworzone mięso znalazło się w grupie największego ryzyka, czyli 1, gdyż uznano je za zdecydowanie rakotwórcze.
Co ciekawe, w grupie 1 znajdują się także tytoń i azbest, a więc obejmuje ona substancje i produkty, których rakotwórczość dla ludzi została jednoznacznie potwierdzona naukowo i dobrze udokumentowana
https://zdrowepasje.pl/content/mieso-jest-szkodliwe-powoduje-raka
Pobierz
źródło: comment_fR7Nukv32mwjxPs7ja8XSXujaZS91rCp.jpg
  • 7