Wpis z mikrobloga

#komputery #informatyka #pcmasterrace
Ogólnie dziwna sprawa, przeprowadziłem się, dziś złożyłem komputer i wszystko hula, tylko ekran coś odwala i się włącza, pokazuje się logo LG a później wchodzi w tryb oszczędny. Próbowałem wypinać i wpinać kartę graficzną, wszystkie kable odpięte i podpięte, a dalej nie działa. Objaśni mi ktoś możliwe powody, najlepiej jak najprościej? jestem zielony w tych sprawach
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zacky: Też miałem takie problemy, na początku myślałem, że monitor zepsuty ale potem jakoś samo z siebie się poprawiło, LG ogólnie chyba mają jakiś problem z trybem oszczędzania energii, więc może wszystko działa.
  • Odpowiedz
@Murasame: no wcześniej tak miałem, ale się okazało że to po prostu luźno podpięty kabel, a teraz to został po prostu przeniesiony z miejsca na miejsce i nagle nie działa(°°
  • Odpowiedz
Wszystkie rozwiązania które znalazłem odnoszą się do wchodzenia w tryb oszczędny po jakimś czasie, a ja nawet nie mogę się pobawić w opcjach. Chujówka bo chyba muszę kupić kable nowe w ciemno a pewnie działają xD
  • Odpowiedz
@NagiMiecz: co mogło się poluzować, to bym sprawdził. Tak jak mówiłem, karta graficzna jest wpięta jak tylko może, sam się zatrzask wpiął jak włożyłem, także jest coś innego?
  • Odpowiedz
@zacky: coś jeszcze montowałeś? to może być wszystko, najlepiej byłoby mieć głośniczek do wypikania komunikatów POST. podpięte może być źle wszystko.. procesor, pamięć ram, grafika, cokolwiek ;)
Ogólnie to składałeś cały komputer od 0, czy jak?
  • Odpowiedz
@NagiMiecz: nie, przy przeprowadzce były tylko z niego odpinane kable, wyjęta karta graficzna i kości pamięci, wcześniej hulał normalnie, został przeniesiony po prostu z miejsca na miejsce praktycznie
  • Odpowiedz
@zacky: mialem takie same objawy przy uszkodzonym monitorze, na poczatku myslalem ze to kabel bo udalo sie go jeszcze czasem uruchomic, ale w koncu padl na amen.
  • Odpowiedz