Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +214
Jakie znacie jeszcze inne propolskie, patriotyczne wynalazki jak Liga Konferencji, gdzie można się popodniecać jak zajebiści jesteśmy? xD
- Żużel
- Eurowizja Junior
- Reprezentacja siatkówki
#mecz
- Żużel
- Eurowizja Junior
- Reprezentacja siatkówki
#mecz

guovens +58
źródło: temp_file1372746485724365402
Pobierz

Zastanawiam się jak mogłem żyć kiedyś bez kontenerów wstrzykiwania zależności? W poprzedniej firmie mieli masę rzeczy zrobionych na WPFie i funkcjonowali bez MVVMLight jakimś cudem wlekąc po klasach referencje (ꖘ‸ꖘ)
Dzisiaj musiałem zrobić na szybko pewien utility projekcik, to pierwsze co zrobiłem oczywiście to zapięcie do niego MVVMLight. SimpleIoc + Messenger + DispatcherHelper i 90% gównobloatu odpada na dzień dobry. 3 godzinki, pyk pyk a kod wynikowy dosłownie sterylny. Wszystkie strategiczne klasy siedzą grzecznie w pojemniku i jednocześnie są wszędzie dostępne w razie potrzeby. Odbieracze wiadomości mają w dupie skąd się biorą a wysyłacze mają w dupie kto tego słucha i wszystko działa.
Ale jak ktoś tego nie zobaczy w akcji w jakimś nieco większym projekcie, to chyba się nie przekona do tego tak łatwo ( ͡º ͜ʖ͡º)
@kebab-case: Raczej nie ma czasu na robienie takich testów jakie byłyby potrzebne aby stwierdzić czy wszystko dobrze działa. U nas mówimy o zastosowaniach pokroju komunikacja z PLC i sterowanie maszyną, nie widzę tutaj zastosowania dla testów jednostkowych. Więcej byłoby kombinowania niż faktycznego pożytku. Lepiej po prostu zapiąć wszystko ze sobą, klikać z GUI tak jak użytkownik by to robił i
Mój sceptycyzm tyczy się przede wszystkim testów jednostkowych, które generalnie uważam często za zbędny i kosztowny bloat, który nic konstruktywnego nie wnosi w ostatecznym rozrachunku. W tym projekcie z
No ale chodzi mi o automatyczne xd
To nie taka prosta sprawa jak w komunikacji między frontem
Po prostu i tak zawsze się skończy tak, że ktoś