Aktywne Wpisy
s-o-s +9
Szukam filmów, w których występuje przenoszenie w czasie. Oglądałem dość dużo filmów i trudno wymienić wszystkie, ale chodzi mi o filmy typu Deja vu 2006, czy przeznaczenie 2014. Biorę pod uwagę każda odpowiedź i propozycje. Może się trafi jakaś perła. #film #filmnawieczor #filmy #kino #szukamfilmu

qeni +75
Jakiś czas temu przeprowadzka gdzie szybkość internetu LTE to 1-12 Mb/s download i 1-5 Mb/s upload.
O stabilności chyba nie muszę mówić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W miejscowości żeby zapłacić blikiem w sklepie, to trzeba wychodzić na zewnątrz i wrócić do kasy.
Może i swoje kosztuje, ale działa zajebiście.
#starlink #spacex #elonmusk #internet
O stabilności chyba nie muszę mówić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W miejscowości żeby zapłacić blikiem w sklepie, to trzeba wychodzić na zewnątrz i wrócić do kasy.
Może i swoje kosztuje, ale działa zajebiście.
#starlink #spacex #elonmusk #internet

Płacę zewnętrznej firmie za pozycjonowanie, co miesiąc - regularnie.
Nie chce się zachować niestosownie ale nie do końca wiem jaką część budżetu przeznaczają na pozycjonowanie a ile na swoje wynagrodzenie.
Jak powinna wyglądać taka współpraca?
Co miesiąc jakiś raport?
Mam dostęp do analityki google.
#seo #programowanie #pytanie #pytaniedoeksperta #sklepinternetowy
@Teoriawojny: Wszystko zależy od budżetu. Im mniej im płacisz tym większy % pójdzie dla nich, a nie na działania.
Pozyskanie klienta firmę kosztuje X. Mają dane, że średnio klient "żyje" np. przez 20 miesięcy. Jeśli koszt pozyskania to powiedzmy 1000 zł, no to już 50 zł/mc muszą Cię skosić za
Klient z raportów otrzymuje raport pozycji i wejść z Analyticsa. Ewentualnie jakieś dane o domenie czy optymalizacja wykonana na jego stronie. Raczej nie raportujemy działań zewnętrznych i linków z własnego zaplecza że względu na tajemnicę handlową.
@Teoriawojny: jak kupujesz bulki to tez sie zastanawiasz ile pieniedzy idzie na mąkę, a ile na wynagrodzenie piekarza?
(-‸ლ)
Jakbym kupował parę tysięcy bułek to z pewnością wziąłbym takie kwestie pod uwagę.
Wszyscy się merytorycznie wypowiedzieli tylko znalazł się jeden rodzynek. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Moje pytanie związane było z tym jak w ogóle mam pytać o efekty ich pracy, to ja ustalam w końcu budżet ale nie znam żadnych parametrów.
Wystarczy napisać, że kwestia dysponowania pieniędzmi to "know how" danej firmy, w końcu 1k zostawione u firmy A i 1k u firmy
@Teoriawojny: aha
Dzięki serdeczne za merytoryczną wypowiedź. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dokładnie tak jest, weź pod uwagę że firma A może wydawać więcej kupując linki tu i tam, a firma B może inne linki zdobywać korzystając z własnego zaplecza gdzie ten koszt będzie nieproporcjonalnie mniejszy (więcej może zgarnąć dla siebie). Czy oba przypadki dadzą taki
Po prostu ludzie którzy mi to robią nic mi nie wysyłają - w sensie jakieś raporty miesięczne i nie za bardzo wiedziałem czy to tak ma być a że dzisiaj mi to do głowy przyszło to postanowiłem napisać w miejscu
- z jednej strony sam bym nie pokazywał klientowi linków z najlepszych miejscówek czy prywatnego, naprawdę skutecznego zaplecza (chociaż klient świadomy jak działa seo i tak sobie je prędzej czy później wydłubie z google search console)
-