Aktywne Wpisy
woyciech 0
Art. 25. [Skrzyżowanie]
1. Kierujący pojazdem, zbliżając się do skrzyżowania, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustąpić pierwszeństwa pojazdowi nadjeżdżającemu z prawej strony, a jeżeli skręca w lewo - także jadącemu z kierunku przeciwnego na wprost lub skręcającemu w prawo.
#pytanie #motoryzacja
1. Kierujący pojazdem, zbliżając się do skrzyżowania, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustąpić pierwszeństwa pojazdowi nadjeżdżającemu z prawej strony, a jeżeli skręca w lewo - także jadącemu z kierunku przeciwnego na wprost lub skręcającemu w prawo.
#pytanie #motoryzacja
źródło: kto ma pierwszeństwo
PobierzKto ma pierwszeństwo?
- różowy 86.0% (227)
- zielony 10.6% (28)
- nie wiem 3.4% (9)

źródło: temp_file3311879953776126596
Pobierz

Jade sobie z Katowic do Radomia pociagiem. Wchodze do przedzialu a moje miejsce zajete (rezerwowalem specialnie przy oknie w kierunku jazdy) i jakas Pani lvl 60+ na moim miejscu z wielka walizke pomiedzy nogami. ( ͡° ͜ʖ ͡°). Mowie, ze to miejsce na ktorym siedzi jest moje. (Drugie przy oknie bylo wolne ale zagracone) Ona na to, ze jest jeszcze inne wolne i to obojetne ktore mam. Ale ja taktyk mowie, ze bede sie zle czul nie siedzac przy oknie. W tym momencie inna Pani lvl 50+ mowi ze moge miec to miejsce przy oknie jej I juz zabiera te rzeczy z siedzenia. Pozostawal tylko problem z ta walizka na srodku..... Moj wewnetrzny glos mowil mi zebym kazal jej wywalic ja na korytarz ale przez chwile siedzialem i nic nie robilem. Po pewnej chwili zaproponowalem ze moze wsadze jej ta walizke na gore I bedzie wiecej miejca.
źródło: comment_lDqUDKreXUlQfKzIOpK4c6fCAGAndtq2.jpg
Pobierz@pszymczyk2: dlaczego akurat tam?
Wracałem ze studiów; upał jak 150, miejsca rezerwowane w pociągu. Wykupuje miejsce 117, wchodzę w końcu z myślą, żeby usiąść i dojechać do domu. Ale ch0j moje miejsce zajęte przez Pana na miejscu 116, który na oko ważył z 150 kg i zajmował swoim ciałem 2 miejscu:... więc stałem cała 4 godzinna podróż na korytarzu.
@pszymczyk2: Plusik za dobrą postawę. Z drugiej strony Pani mogła po prostu kogoś zapytać czy by jej nie pomógł tego wrzucić na górę. Też nie ma
@r4do5: Dlatego mówię, że fajnie iż rozwiązał tak sytuację, ale też ludzie muszą umieć za przeproszeniem gębę otworzyć :)
Mi się przypomniała historia jak moja luba jechała pociągiem. Wagon z przedziałami, miała miejsca przy oknie, wypadło, że w kierunku jazdy. Wchodzi, a tam siostra zakonna siedzi na jej miejscu (cały przedział pusty). No to kulturalnie zaprasza #!$%@?ć i taki dialog do mojej:
- A czy mogła bym się z panią zamienić - pyta siostra. Bo ja muszę jechać w kierunku jazdy, inaczej mi