Wpis z mikrobloga

@Hu_Yu_Hai_Ding: z tego co obejrzałem na yt o tym distro, to w nim Plasma nie jest chyba tam mocno zmieniona, więc zgaduję, że nie będzie problemów. Warto jednak na jakiś forach popytać. Osobiście będę mógł sobie podarować instalacje (chyba że na VM), ponieważ z tego co czytam nxos nie obsługuje Bios, tylko Uefi
  • Odpowiedz
z tego co obejrzałem na yt o tym distro, to w nim Plasma nie jest chyba tam mocno zmieniona, więc zgaduję, że nie będzie problemów. Warto jednak na jakiś forach popytać. Osobiście będę mógł sobie podarować instalacje (chyba że na VM), ponieważ z tego co czytam nxos nie obsługuje Bios, tylko Uefi

@Hu_Yu_Hai_Ding: @Alex_Krycek: To jest ubuntu zwykłe, a te szerokie zmiany to kilka paczek deb do zbudownia.
  • Odpowiedz
@Kryspin013: ja z kolei swojego czasu popełniłem kilka motywów do gtk 2,3 i g-shella/unity. GTK po prostu mnie irytuje... patrząc całościowo i trochę też od zaplecza, to nie podoba mi się ścieżka rozwoju Gnoma (shell) właśnie przez tą całą graciarnię w postaci gtk2, którą ciągnie za sobą.
  • Odpowiedz
GTK po prostu mnie irytuje...

@Hu_Yu_Hai_Ding: Osobiście mnie też ale z drugiej strony pokaż mi jak w QT przełączasz aplikacje w "night-mode", pokaż jak przełączasz theme aplikacji dynamicznie bez urchamiania ich na nowo, pokaż jak możesz zmienić theme pojedynczego okna np zmienną systemową, pokaż mi w ogóle jakiś standard theme dla apek w qt - do tego taki, który się nie rozjeżdża jak przełączysz na inny theme niż domyślny (
  • Odpowiedz
@Kryspin013: idea KISS to dla mnie przede wszystkim dążenie do redukcji Entropii w systemie. W przypadku GTK ta entropia rośnie proporcjonalnie do rozwoju tego środowiska - ale to jedynie moje subiektywne odczucia. Przy KDE - QT i KWIN z kolei nigdy mnie nie korciło, żeby to środowisko jakoś specjalnie modować - wszystko jestem w stanie ogarnąć z poziomu ustawień systemowych (poza małymi zabawami ze skryptami - kwin-tiling). Jednakże też jest
  • Odpowiedz
ale to jedynie moje subiektywne odczucia. Przy KDE - QT i KWIN z kolei nigdy mnie nie korciło, żeby to środowisko jakoś specjalnie modować

@Hu_Yu_Hai_Ding: No właśnie - tu mamy ten paradoks. "Najbardziej konfigurowalne środowisko" daje całkowicie ciała gdy tylko coś spróbujesz w nim skonfigurować. To jest trochę dziwne bo zauważyłem, że większość ludzi, którzy korzystają z KDE prawie nigdy nic nie ustawiają po za drobnymi skryptami np kwin-tiling, który praktycznie
  • Odpowiedz