Wpis z mikrobloga

@m4rciniak: no ja ogólnie po dodaniu tego posta słyszałem co chwilę pojedyncze strzały, myślałem że to dziki z lasu ktoś próbuje wypłoszyć, a wychodzi na to że niektórym napalonym wykopkom którzy zamówili przepremierowo na swoje konsole d--y pękały ( ͡° ͜ʖ ͡°) a dodałem kiedyś wpis że z CP będzie tak samo jak z GTA V na ps3 i posiadacze ps5 będą dziękować graczom z ps4
  • Odpowiedz
Zakładając że rzeczywiście będą mieli problemy ze zdążeniem na premierę to obawiam się zarówno o model jazdy, jak i strzelanie, jak będzie się trzeba męczyć by gra w ogóle działała przyzwoicie to może nie być czasu by dopracować te mechanizmy, a tu się rzecz przecież rozchodzi o detale, a CDP nigdy nie robił gier w tych gatunkach, gry RPG jednak więcej wybaczają, vide turlankowy mechanizm walki z WItcher 2
  • Odpowiedz
@K4rpik: Model jazdy faktycznie wyglada slabo ale to nie gta. Sleeping Dogs tez mialo gowniany model jazdy a gra dala rade bo samochody byly tematem drugim.
Co do optymalizacji mysle ze bzdura, nie podali by daty wydania gdyby mieli takie problemy z optymalizacja.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@K4rpik: optymalizacja to często ostatni etap prac nad grą. Różnymi zabiegami można znacząco poprawić wydajność - zmniejszyć liczbę wielokątów tu i ówdzie, dodać jakiś element wystroju wnętrza albo jakiś dodatkowy budynek, który zasłoni część geometrii, zmniejszyć poziom złożoności shaderów, gdzie ma to sens zmniejszać dynamicznie rozdzielczość i AA. Nie jest wykluczone, że wydajność gry może kuleć na konsolach obecnej generacji, ale z pewnością będzie to bliżej 30 fps niż 15,
  • Odpowiedz
@Wjorgus: A kto Ci w ten pusty sagan nasrał takich głupot, że ślepo wierzysz korpo? Popatrz sobie na ostatnie gry AAA, ile z nich miało przesuwane premiery i w jakim stanie były bez patchy. CDP nie mogą sobie pozwolić na wydanie czegoś tak niedopracowanego jak Wiedźmin 3 na przykład.

@vateras131: Nikt tego nie powiedział oficjalnie, oczywiście, że nikt nie powie, że przesuwają premierę zaraz po jej ogłoszeniu. Ale
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Afrizo:
Ok w takim razie poniżej moja wersja tego newsa.
Zamiast "Redzi rozważają przesunięcie premiery" co sugeruje że gra ma opóźnienie już w tym momencie i Redzi 4 dni po ogłoszeniu premiery się martwią o dotrzymanie własnego deadline'u, wystarczyło napisać:
Jeżeli będą opóźnienia to istnieje możliwość że Redzi przełożą premierę bo nie chcą wypuszczać wersji alpha tylko dopracowany produkt.

O wiele mniej clickbaitowe i zapewne o wiele bliższe prawdy.
  • Odpowiedz
No ale chodzi xD Przecież to oczywiste, że nie wydadzą gry która ma średnią 15 fps.

@stefan8800: chodzącego w 20-25fpsach wiedźmina 3 wydali na ps4 więc wszystko możliwe xD
  • Odpowiedz
@LowcyGierPL: jak ja was nie szanuję za takie posty.
Powielacie jakieś głupoty wymyślone przez spekulantów, żeby akcje CDP jeszcze trochę spadły, coby się obkupić przed sierpniem.
  • Odpowiedz
@mitotasak: Nie wyrobią się, gra nie jest jeszcze nawet gotowa, a same usuwanie bugów to minimum rok. Premiery nie przełożą, bo ta nie może się pokryć z debiutem next genów. Słabo to widzę od strony technicznej, będzie gorzej niż z W3. Ja to kupię - choć będzie bolało - dopiero wraz z Ps5.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@K4rpik: A pamiętacie jak mówili że silnik sobie nie radzi z wysokimi budynkami? Też było biadolenie że już gra z-----a, że sobie nie poradzą. A na gameplayu wygląda to w porządku i to ogarnęli.
  • Odpowiedz
@grajkoo: bo gra jest taka droga w produkcji, i akcje cdp są tak wysoko że żeby nie uznano tego za klapę musi się sprzedać koło premiery ponad 10 mln sztuk. Choćby się posrali nie sprzedaliby na samym PC ponad 10 mln sztuk gry singlowej na premierę. Rynek PC jest tak specyficzny że nawet jakby GabeN ogłosił premierę HL3 tylko na pc, trudno mu by było sprzedać tyle egzemplarzy koło premiery.
  • Odpowiedz