Wpis z mikrobloga

@HiddenKorean wątpię aby ktoś ci coś sensownego odpisał, bo pytasz o to jak skorzystać z wyszukiwarki internetowej.
Jeszcze zrozumiałbym jakbyś się trochę postarał i wkleił jakieś linki do tutoriali od lua z pytaniem który jest zdaniem Mirków najlepszy.
Ale ty chcesz "wszystko co macie", zatem proszę bardzo:
http://lmgtfy.com/?q=Lua+tutorial
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@BoKoR: Oczekiwalem polecenia ciekawych artukułów, konkretnych poradników czy też książek. To że mi wyskoczy 100 poradników do lua w googlu nie znaczy ze chociaz procent bedzie jakościowy... Chociażby pierwszym wynikiem jaki mi wyskoczyl jest lua stosowana w robloxie. Teraz siedze na forum FiveM, i juz pomocy nie potrzebuje
@HiddenKorean z tym zadaniem pytań to się zgadzam.
Po prostu niepotrzebnie z góry założyłem, że jesteś leniwą paròwą jak sporo użytkowników tego serwisu, którzy tylko codziennie pytają jakiego języka zacząć się uczyć aby za miesiąc kupić mieszkanie, a za dwa jakiś wypasiony samochód.

A tak na marginesie, to do czego chcesz wykorzystać lua?
Ja kiedyś naklepałem coś na esp8266. W planach miałem jeszcze wykorzystywać co przy programie w c, ale
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@BoKoR: Ja to amatorsko, zostalem zaproszony do wspoltworzenia serwera RP na FiveM, dla wlasnej satysfakcji, zeby nie bylo siary i zeby zaoszczedzic kase na skryptach postanowilem samemu sie w to wkrecic. Cos tam kiedys probowalem na pythonie a lua jest na podobnym poziomie lub nawet latwiejsza wiec czemu nie