Wpis z mikrobloga

A co dzisiejsi Niemcy mają do tamtych?

@Miorz: są ich potomkami, często pierwsze pokolenie powojenne. Ogromna część z nich miało ojca czy dziadka w Werthmachcie.
  • Odpowiedz
  • 15
@PanFizyk Ale ty wiesz, że sporo Niemców walczyło po stronie Aliantów? Szczególnie dużo było Żydów niemieckich ( ͡º ͜ʖ͡º)
Tak jak Polacy, którzy nie chcieli władzy komunistów w Polsce, walczyli z Polakami długo po 1945.
  • Odpowiedz
@PanFizyk: ale czego wy jeszcze oczekujecie? Od końca wojny przepraszają i słusznie biorą na siebie całą odpowiedzialność, ale nie mogą świętować pokonania nazizmu XD? To lepiej jakby nie byli zaproszeni czy mieliby się obrazić?

A ten mem to co niby ma znaczyć, spisek Google przeciwko Polsce xD? Wpisz nazwę dowolnego kraju z "started ww2" i Ci wyskoczy to samo.
  • Odpowiedz
Ogromna część z nich miało ojca czy dziadka w Werthmachcie.

@konmad: Coś Ty. Ojcowie czy dziadkowie dzisiejszych Niemców w zdecydowanej większości słuzyli w kuchni lub w orkiestrach wojskowych

@Kempes się zaciął i od wczoraj uświadamia, ze hitlerowców była garstka a większość niemców oczekiwała wyzwolania. Dzban roku.
  • Odpowiedz
  • 4
@VrubeL Drogie dziecko, w którym miejscu od wczoraj uświadamiam, że hitlerowców była garstka, to ty potrafisz wskazać? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Ale ty wiesz, że sporo Niemców walczyło po stronie Aliantów?

@Kempes: to, że walczyli na tych samych frontach, nie znaczy, że po tej samej stronie. a tak na serio, to nie było ich tak dużo wcale.

ale czego wy jeszcze oczekujecie? Od końca wojny przepraszają i słusznie biorą na siebie całą
  • Odpowiedz
@peetee: jak ja lubię te palenie głupa xD oczywiście chodziło mi o państwa, które miały jakiś udział w wojnie - polecam Rosję, Francję, Austrię, Serbie, a nawet USA XD spiseg!

@aks_762: obrazy cały czas są odzyskiwane, Niemcy mają wysyłać policję żeby sprawdzała domy czy czasem polskich skarbów tam nie ma? A reparacji się zrzekliśmy, sorki ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
polecam Rosję, Francję, Austrię, Serbie, a nawet USA XD

@amazing-detective-slash-genius: to k---a zdecyduj się czy coś polecasz czy jednak

Wpisz nazwę dowolnego kraju z "started ww2"

to nie jest dowolny kraj, tylko zawężasz mocno grupę o której mówisz. Nie moja wina że nieprecyzyjnie się wypowiadasz.
  • Odpowiedz
@peetee: @peetee: masz rację, wyraziłem się nieprecyzyjnie, ale ja po prostu wpisałem losowe nazwy i mi wyskoczyło ¯\_(ツ)_/¯ chyba nie spodziewałeś się, że do Portugalii albo Luksemburgu też Ci to wyskoczy?

@simperium: jak wyżej. Btw to jest śmieszne, że jedyne w co brniecie to moje niedoprecyzowanie, ale do istoty tego o czym piszę to już się nie odniesiecie xD
  • Odpowiedz
@aks_762: do dwóch pierwszych się nie odniosę bo to bełkot ¯\_(ツ)_/¯

PRL zrzekła się w 1953r, a w 2004 rząd Marka Belki stwierdził:

„Oświadczenie Rządu PRL z 23 sierpnia 1953 roku o zrzeczeniu się przez Polskę reparacji wojennych Rząd RP uznaje za obowiązujące (…) Oświadczenie z 23 sierpnia 1953 roku było podjęte zgodnie z ówczesnym porządkiem konstytucyjnym, a ewentualne naciski ze strony ZSRR nie mogą być uznane za groźbę użycia
  • Odpowiedz