Wpis z mikrobloga

Pojawiają się już na wykopie zachwyty nad nowym pomysłem PO. Pomysły samie w sobie spoko i chętnie bym zagłosował ale...
Niektórzy albo nie pamiętają albo nie wiedzą bo są za młodzi jak to wyglądało ostatnim razem.
Jakoś w okolicach 2005 PO wyskoczyło z:

-zniesieniem Senatu
-zmniejszeniem o połowę liczby posłów
-jednomandatowymi okręgami wyborczymi
-zniesieniem immunitetu parlamentarzystów

To było tzw. 4xTAK. Było zbieranie podpisów i wielkie nadzieje. Masa liberałów na nich wtedy głosowała. I wiecie co z tego wyszło jak PO wygrało wybory? Więcie co się stało z podpisami? Odpowiedź w filmiku.
Ja im zwyczajnie po tej akcji (i po tych 8 latach) nie wierzę i już.

A tak BTW to fajnie by było, jak by jakiś #korwin wyskoczył z czymś podobnym ale nie- oni wolą robić #konfederacja z narodowcami, rzucać nic nie znaczącymi hasłami, zgarniać poparcie STOP NOPów i innych foliarzy oraz odstawiać szkopki jak ta z jarmułką.
Nie ma na kogo głosować w tym kraju.

#po #pis #polityka #neuropa #4konserwy i #oszukujo
Tojamoze_pozamiatam - Pojawiają się już na wykopie zachwyty nad nowym pomysłem PO. Po...
  • 29
Oczywiście @Cheater, jak sam nick wskazuje, musi manipulować i kłamać, ale po koleji:

Za ten dokument wyleciał z TVN.

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/tomasz-sekielski-odchodzi-z-tvn24-przejdzie-do-tvp1

Tomasz Sekielski zlożył w piątek wypowiedzenie i rozstaje się z TVN24. Z informacji Wirtualnemedia.pl wynika, że dziennikarz ma przejść do TVP1, gdzie prowadzić będzie własny program publicystyczny.

News pochodzi z kwietnia 2012 roku.

Film, z którego pochodzi powyższy fragment pochodzi z 2010 roku:

https://www.filmweb.pl/film/W%C5%82adcy+marionetek-2010-563445

Także to straszne i upolitycznione TVN potrzebowało
przecież dałem ci plusa dawno temu ślepaku.

@Cheater: No i? Mam rozumieć, że ten plus oznacza "Taj, ja, Cziter, przyznaję się do świadomego manipulowania i kłamania?" Nie, ty zamiast przyznać się to wolisz zmienić temat...

Przecież nie będę pajacowal ala goofas i "nigdy nie nabijalem się że Smoleńska" ( ͡° ͜ʖ ͡°)

No bo nie nabijałem się z ofiar katastrofy smoleńskiej, nadal tego nie udowodniłeś, tylko wolisz
@Cheater: No i? Mam rozumieć, że ten plus oznacza "Taj, ja, Cziter, przyznaję się do świadomego manipulowania i kłamania?" Nie, ty zamiast przyznać się to wolisz zmienić temat...

@Goofas: Widziałeś żeby ktoś kto ma wpisane kłamstwo w dowodzie przed nazwiskiem przyznał się do błędu?
@Cheater wołam innych, bo masz mnie na czarnej. Nie wiem, czy dochodzą do Ciebie moje wiadomości.

Rozumiem, że nie ustosunkujesz się do swojego kłamstwa, wolisz ad personan mnie atakować.

EOT