@TechnoWarrior: jak masz czas to sie baw. Ja ostatnio instalowalem z 8 lat temu to po instalacji nic nie dzialalo. Ani X'y, ani net, brak dźwięku, o grafice nie wspomnę...bleeee
@TechnoWarrior to zależy, instalacja podstawowego systemu tekstowego to pół godziny przepisywania poleceń z internetu (w kilku miejscach trzeba pomyśleć), potem poziom trudności zależy od tego, co chcesz sobie samemu doinstalować, ale generalnie wszystko jest ładnie opisane w Arch Wiki. Jest to bardziej męczące i czasochłonne niż trudne
@TechnoWarrior: w sumie to dla mnie, jedyny plus instalacji archa to to, że dowiedziałem się jak używać fdiska i jak formatować dyski w terminalu (✌゚∀゚)☞ Jeśli ktoś nie chce się dowiedzieć jak to wszystko działa "pod spodem" to nie widzę sensu instalacji i w ogóle używania archa ¯\_(ツ)_/¯
#linux #archlinux #informatyka #linuxmasterrace #nieumiemwtagi
@TechnoWarrior: Legendy powstałe na rzecz tego, żeby kilku przegrywów anime mogło sobie podnieść ego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_NLgD8SISTdDuCPFxBySZVrQOlwEHHWW5.jpg
PobierzTeraz masz manjaro ktore jest fajnie skonfigurowane i dziala tak samo jak arch
Wczesniej uzywalem antergosa chodzil znakomicie, teraz manjaro i jest to samo
@zielone_drzewo_hehe: dokladnie
https://www.youtube.com/watch?v=4PBqpX0_UOc
Teraz gnome, wygoda i nic wiecej sie nie liczy :)