Wpis z mikrobloga

Może zabrzmi to dla ciebie dość dziwnie i powierzchownie, ale jestem osobą która posiada o wiele więcej problemów,
niż te o których wam mówiłem. Po prostu przerosło mnie to wszystko i zdecydowałem się podjąć taką decyzję, a nie inną. Świat się beze mnie obędzie i tak w nim nic nie zmienię, a może dzięki temu coś się zmieni? Nie mam już nadziei na szczęśliwe życie. Jednak nie ma to znaczenia, bo i tak moim jedynym szczęściem w życiu jest z niego odejść.Kładąc się do łóżka z życzeniem, czasem mam nadzieję, że się więcej nie obudzę, rano otwieram oczy, widzę znowu słońce i czuję się nieszczęśliwy. Śmierć będzie jedyną przyjemnością, której nie odczuję.Brak mi chęci do życia, istnienie nie ma już dla mnie wartości. Po co męczyć się, i patrzeć jak świat się psuje. Wystarczy jeden terrorysta i jutro zaczynamy życie od kamienia łupanego.Więc wszystko jest chwilą, jak pisali wielcy poeci.Wszystko powoli traci sens.Czwarta wojna światowa będzie na kamienie, a potem, w którymś tam roku małpy nie będą dzielić się bananami, żeby nie zaczynać wszystkiego od nowa czy takie istnienie ma sens?Gdyby ktoś zagwarantował mi, że po śmierci nie ma cierpienia, zabiłbym się już dawno. Życie to jedno wielkie bagno, z którego nielicznym udaje się wyjść na twardy grunt.A ja będę jednym z tych, który sobie nie poradzi. Wiem ze takich osób są setki, tysiące,a może nawet miliony, ale naprawde ja mam dosyć życia..Nie mam już siły na to wszystko, to wszystko mnie wykańcza i przerasta. Niestesty ja mam uczucia i to zbyt dużo tych negatywnych. W sumie jestem nikim ważnym dla nikogo, nikt mnie nie kochał, jestem nie potrzebnymało inteligentny i przy tym jeszcze mało urodziwy.Zawiodłem wiele razy najbliższych, więc nic się nie stanie, jak zawiodę jeszcze raz, ostatni raz.
Żyłem po to, aby nie umierać, a teraz chce umrzeć po to, aby nie żyć, nie ranić, nie czuć, nie być ranionym i tak po prostu nie być.Czasami myślę sobie, że lepiej jak bym się nie urodził.
#przegryw ##!$%@? #samobojstwo
  • 5
W sumie smutne bo czuję to samo, tylko ja jestem urodziwy i twierdzę, że dość inteligentny patrząc na społeczeństwo.
Mimo wszystko wciąż czuję to samo, co napisałeś, tylko to, co pobudza mnie do podobnego myślenia to przeszłość i negatywne spojrzenie na przyszłość, a wykop utwierdza mnie w przekonaniu, że druga połówka dla mnie nie istnieje, ot z powodu charakteru i braku ambicji.
@Insam27: Idż do psychiatry albo psychologa zanim to zrobisz. Serio.
Jak masz to wszystko w dupie to co Ci szkodzi ? Pożyjesz sobie 2 tygodnie dłużej, co to ma za znaczenie ?

Samobójstwo ma jeden fajny plusik - zawsze możesz je popełnić.