Wpis z mikrobloga

http://lovekrakow.pl/aktualnosci/urzednicy-tworza-dla-siebie-abonament-typu-vip-za-25-zl_30698.html
Urzędnicy jednak zadbali o siebie. Chcą stworzyć specjalny abonament typu VIP, który kosztowałby 25 złotych miesięcznie za możliwość parkowania we wszystkich strefach. W katalogu instytucji, które mogłyby nabywać elitarny abonament, znaleźli się m.in. pracownicy Urzędu Miasta Krakowa, Zarządu Transportu Publicznego, Zarządu Cmentarzy Komunalnych, urzędu marszałkowskiego oraz wojewódzkiego.

Ciekawe czemu taki urzędnik tym super MPK nie pojedzie, skoro tak promujo i zachęcajo do odstawienia samochodu? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#krakow
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ad1s: poczytaj artykuł

Każda instytucja może wykupić tylko po 10 takich specjalnych abonamentów.

oraz

Pieniądze, którymi dysponują urzędy, pochodzą z podatków, więc byłoby to tylko przelewanie środków finansowych z konta jednej instytucji do drugiej.
  • Odpowiedz
@ad1s: No i z diety ufundowanej z budżetu miasta będą wpłacać hajs do budżetu miasta. Mogliby nawet 1000zł płacić i nic by się zmieniło. W zasadzie to najlepiej gdyby parkowali za darmo - mniej biurokracji by było ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@eXtreme: przeczytałem, czym się różni urzędnik od zwykłego pracownika? Niech każda firma która ma samochody służbowe ma możliwość wykupienia takiego abonamentu w ilości 10 sztuk ( ͡° ͜ʖ ͡°) co do meritum - jeśli będzie to faktycznie 10 (a nie 100, 200, 500) to zmiana w stronę lepszego
  • Odpowiedz
@ad1s:

przeczytałem, czym się różni urzędnik od zwykłego pracownika?

tym że "Pieniądze, którymi dysponują urzędy, pochodzą z podatków, więc byłoby to tylko przelewanie środków finansowych z konta jednej instytucji do
  • Odpowiedz
poza tym

Dyrektor ZTP zaznacza, że jeśli ktoś ma lepszy sposób, jak rozwiązać kwestię abonamentów dla urzędów, to urzędnicy są chętni do rozmów.

@eXtreme: tutaj akurat podałem rozwiązanie w pierwszym poście - mpk / rower do czego zachęcają tak usilnie wszystkich dokoła ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz