Aktywne Wpisy
Alzena +57
Jak mnie to wszystko już #!$%@? to sobie nie wyobrażacie.
Zabierają pół wypłaty na składki a jak człowiek PIERWSZY RAZ W ŻYCIU (po ponad 30 latach życia) potrzebuje skorzystać z zabiegu lub operacji na NFZ to czekaj sobie człowieku 2 lata. Ja #!$%@?. Czy ktoś mi może wytłumaczyć jak to jest możliwe i jak w ogóle do tego doszło? Do stanu w jakim jest służba zdrowia? I kto konkretnie za to odpowiada?
Zabierają pół wypłaty na składki a jak człowiek PIERWSZY RAZ W ŻYCIU (po ponad 30 latach życia) potrzebuje skorzystać z zabiegu lub operacji na NFZ to czekaj sobie człowieku 2 lata. Ja #!$%@?. Czy ktoś mi może wytłumaczyć jak to jest możliwe i jak w ogóle do tego doszło? Do stanu w jakim jest służba zdrowia? I kto konkretnie za to odpowiada?
Muzyka poszła się w większości #!$%@?, czego na topie nie usłyszę, to jakiś #!$%@? autotune musi być. Bez tego nie ma muzyki.
Wychowuję dzieci, staram się sprzedawać im dobro. Ustępują miejsc, pomagają słabszym, stają w obronie tych grubych i "syfiastych". Same narażają się przez to na infamię.
Ale znoszą to dzielnie. Jestem z NICH dumny.
Szacunek obecnie zrownal sie z jakimiś lajkami, subami i całą resztą nicnieznaczących gowien.
Mierzi mnie to znieczulenie bachorow, roszczeniowosc, zobojetnienie i poczucie wlasnego "hajpu" mimo że te gnoje są nikim.
Rodzice - daliśmy dupy w wychowaniu.
Może nie wszyscy, bo odpowiedzialność zbiorowa to również jedno z gorszych pojęć jakie przekazujemy naszym dzieciom; ale tak.
Dalismy dupy.
#manifest #rodzice #dzieci #diakrytyczne
Komentarz usunięty przez autora
Tylko jedno pytanie:
Co on reprezentuje? Kim on jest?
To samo mnie ostatnio zastanawia odnośnie tego dziecka "Węgiel".
Czy rodzice mają poczucie, że pchając ją w "szołbiz" może szybko skończyć?
To serio My mamy problem, nasze dzieci czerpią z Nas.
100% racji.
@Grammar_Fazi:
Po prostu społeczeństwo się
@Shitposter2thousand:
Wiesz, tak uczciwie pisząc - to dzieci naprawdę rzadko są mądre :).
Głupota jest nieodłączną cechą dzieciństwa.
Wracając do wpisu: dlatego lubię Mirko, gdzie można przeczytać/zobaczyć w jaki sposób dzieci nie wychowywać. I na jakie rzeczy zwracać uwagę. Jak mój najstarszy (lvl3) był małym dzieciem przeczytałem wpis jakiegoś Mirka, który narzekał na to, że jego ojciec nigdy nie nauczył majsterkować i ogarniać podstawowych rzeczy w domu i przez to czuł się ograniczony. Więc wiadomo, nauczę go tych rzeczy (teraz widzę, że nie jest gotowy na to, ale za to chętnie grabi w ogrodzie :P)
Nie wspominam już o tym jak niektórzy narzekali o braku ciepła, dobrych słów, rozmów itd.
Tak samo jak z Twoim wpisem, warto zwracać uwagę na błędy innych i "tylko" wyciągać odpowiednie
< dlatego narzucę na innych jego doświadczanie
teraz mamy komunie, mi sie to zawsze kojarzylo z prezentami itp
moja corka w ogole nie ma podejscia prezentowego, w ogole nie rozumie dlaczego sa prezenty na komunie
ostatnio szukala w kuchni kisielu do zrobienia i sie skonczylu akurat
siadla na krzesle i powiedziala: moze poprosze o paczke kisieli na komunie
rozwalila mnie:)