Aktywne Wpisy
genocidegeneral +81
#niepopularnaopinia #biedronka #zakupy #zalesie
tylko mnie te #!$%@? koszyko-wózki z biedry tak niemożebnie #!$%@?ą, zwłaszcza przy wykładaniu zakupów na taśmę? podnieść to jedną ręką tak średnio, postawić na tej taśmie to już w ogóle (tym bardziej, że trzeba mieć 1,5m ręki żeby coś z nich wtedy wyciągnąć) XD co było złego w w normalnym koszyku ludzkim?
tylko mnie te #!$%@? koszyko-wózki z biedry tak niemożebnie #!$%@?ą, zwłaszcza przy wykładaniu zakupów na taśmę? podnieść to jedną ręką tak średnio, postawić na tej taśmie to już w ogóle (tym bardziej, że trzeba mieć 1,5m ręki żeby coś z nich wtedy wyciągnąć) XD co było złego w w normalnym koszyku ludzkim?
Kingside +365
stała się tragedia, jako że zbliżają się wybory to standardowo posłowie robią szopke... przyjechała szydło (bo startuje do europarlamentu...) i cała reszta pajaców, obiecają "pomoc", bo pewnie się okaże że co najmniej połowa z tych gospodarstw nie miała ubezpieczenia żadnego... nikt z wysoko postawionych nie powie słowem, że takich zjawisk pogodowych będzie więcej przez globalne ocieplenie, które nasi rządzący mają w dupie...
w mojej gminie w 2016 też przeszły nawałnice, być może była jakaś mała trąba bo przewróciło mi sady, około 1.5ha, przez całą gmine przeszły 2 nawałnice, stłukł wszystko grad, oczywiście gminna komisja, szacowanie strat itd. i co? i gówno... do następnych wyborów było pare lat więc jak razem z naszym starostą pojechała ekipa do sejmu na nocne obrady dotyczące strat w rolnictwie, to nie dość że musieli czekać do 2 w nocy żeby temat został poruszony to minister ( wtedy jurgiel) spał na korytarzu ( sami mu zdjęcie zrobili) i ich totalnie olał... nikt nie dostał grosza, a większość ( w tym ja) musiała brać kredyty na przeżycie...
chory kraj...
#neuropa #4konserwy #polityka #dobrazmiana #rolnictwo #pogoda #klimat
@siodemkaxx: To odszkodowanko zgarnąłeś?
@siodemkaxx: No to widzisz
Mam nadzieję że teraz jesteś już ubezpieczony i czekasz na następną katastrofę naturalną z zaciśniętymi kciukami. Wtedy odszkodowanko wpadnie, a nieubezpieczonemu somsadiowi gul wyskoczy.
@siodemkaxx: Ale wtedy trochę więcej dostaniesz i somsiad jeszcze większego gula dostanie.