Wpis z mikrobloga

#xiaomi redmi note 4 mojej żony ma fantomowe dotyki w prawym górnym rogu, wielu problemów to nie sprawia, tylko nie można wyłączyć telefonu bo te ikonki restartu/wyłączenia spieprzają z ekranu od razu po pojawieniu się, podobnie z powiadomieniami, raczej nie jest to wina naklejonego szkła bo żona odklejała kawałek i to samo było, miał ktoś coś takiego? mam nadzieję, że to nie jest jakieś sprzętowe, 3 raz ekran musiałbym wymieniać;-) z drugiej strony reset fabryczny też mi sie nie uśmiecha, dupe mi małżowina będzie zawracać
  • 5
@maniel to chyba dość popularny problem w tańszych xiaomi. Mój redmi 5 plus też żył swoim życiem czasami, czasem nie reagował. Momentami wystarczyło położyć działający palec na czujniki na odpalonej aplikacji np. Wiadomości, czasem zablokować ekran i odblokować palcem. Przez kod często nie reagował właśnie.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@maniel: ja bym to zwalił na poczet słabego ekranu. Może jeden na pierwszy rzut oka niegroźny upadek który przyczynił się do tej usterki. Aktualny wyświetlacz to jakiś zamiennik zapewne? Jak nie kupowałeś jeszcze to może ten następny kup na dragon-tt.com gdzie wprawdzie kosztuje 36$, jest to OEM czyli bez ramki ale opisany jako 100% original.
Te z allegro czyli tak naprawdę z aliexpress mają kiepskie opinie. Mówią o nich że to