Aktywne Wpisy
wiem_wszystko +26
Tak się złożyło, że w piątek przypada rocznica ślubu moich rodziców i zaprosili mnie i moją dziewczynę na kolacje we #wroclaw. No i tutaj pojawia się problem bo moja dziewczyna nie chce iść na tę kolację ponieważ w ten sam dzień mają integracje w #pracbaza i ona bardzo chce iść bo już w tamtym roku nie była (zawsze te integracje trafiąją w rocznice ślubu moich rodziców). Nie wiem skąd u niej
Jabby +1209
Czyli zarówno Błaszczak jak i Morawiecki wiedzieli o rakiecie.
Oni serio myśleli że to nie wyjdzie? Mamy najgłupszy rząd od czasów PRL.
Link do artykułu
#bekazpisu #wojna #rosja #polityka
Oni serio myśleli że to nie wyjdzie? Mamy najgłupszy rząd od czasów PRL.
Link do artykułu
#bekazpisu #wojna #rosja #polityka
1. Wolny rynek jest dobry i powinien byc podstawa ekonomii, ale sa pewne sektory ktore powinny byc kontrolowane przez panstwo, sa wymagane tez regulacje na rynku, chociazby prawo pracy i obostrzenia dla korporacji;
2. Uwazam, ze zasilki sa dobre bo w Europie nikt nie powinien byc bezdomnym albo glodowac, jestem jednak swiadomy, ze sa one czesto wykorzystywane;
3. Edukacja i ochrona zdrowia powinny byc bezplatne (albo posiadac pewne elementy kapitalizmu) bo prywatne ubezpieczenie zdrowotne nie zda egzaminu;
4. Narkotyki powinny byc zalegalizowane;
5. Tzw. ''mowa nienawisci'' to zamach na wolnosc slowa;
6. Jestem za luzniejszym dostepem do broni, ale nie powinno jej sie kupowac jak bulek w markecie;
7. Bogaci powinni byc opodatkowani bardzo wysoko, jak to mialo miejsce w USA w latach powojennych;
8. UE powinna zostac panstwem federalnym;
9. Wojny w Afryce i na Bliskim Wschodzie to nie nasza sprawa i nie mamy obowiazku przyjmowac imigrantow;
10.... ale mozna by na sytuacje w tych rejonach wplywac poprzez rozbudowe armii;
11. Chrzescijanstwo jest filarem naszej cywilizacji, ale wolnosc sumienia i wyznania jest b. wazna;
( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pytanie #polityka
@shitman6: na dluzsza mete bedzie to koniecznie, wlasnie po to, zeby Europa zostala Europa, bo bez tego nie damy sobie rady w wielubiegunowym swiecie
@shitman6: tez uwazam, ze powinny pokrywac minimum jak mieszkanie, prad, jedzenie, jakies ciuchy ale nic wiecej, wiem, ze sa patologie i w Niemczech chociazby sa rodziny ktore zyja lepiej
Czyli nie jesteś za wolnym rynkiem, tylko za interwencjonizmem państwa w rynek. Założeniem wolnego rynku jest samoregulowanie za pomocą mechanizmu równowagi rynkowej, a więc decentralizacja "pionu decyzyjnego" do poziomu konsumenta.
Jeżeli uznajesz, że w pewnych sektorach równowaga rynkowa działa, a w innych nie, ciężko nazwać to zwolennictwem wolnego rynku. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Wandsbeker:
Dolaczam do #neuropa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
prawactwo narobiło złego pr wmawiając że wszelkie zło tego świata to lewactwo i gdy tylko zniknie lewactwo zniknie zło i cierpienie luckie.
sam ogólnie podałeś w punktach co jest dla ciebie ważne
zdrowa ekonomia, trochę redystrybucji.
tego żeby część ludzi nie musiała szukać żarcia po śmietnikach, albo zdychać na sorach itp
to jest nienormalne?
@Wandsbeker: