Wpis z mikrobloga

Spełniłem swój największy cel kulinarny w życiu. Myślałem że będę musiał poczekać na wycieczkę do Japonii, ale okazało się że można zamówić z UK kurierem.
Polędwica wagyu to nadmięso, nie jadłem nigdy nic lepszego, jeżeli tylko będziecie mieli okazję to bierzcie bez zastanowienia ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#gotujzwykopem #foodporn
roots18 - Spełniłem swój największy cel kulinarny w życiu. Myślałem że będę musiał po...

źródło: comment_LD1zzx1eXJlmAXJJ2RfslCd4cjLDQj58.jpg

Pobierz
  • 72
W Polsce też są zakłady które potrafią robić taką wołowinę. Niekoniecznie musi być z Japonii.
Będąc w Zaragozie, trafiłem na pewną baskijską knajpkę. Ich specjałem jest Txuletón czyli rodzaj steku z kawałkiem żeberka.
Jak właściciel dowiedział się, że jesteśmy z Polski to zaprowadził nas do chłodni, gdzie przekroił nam na pół taki kawał mięsa. Patrzymy na metkę: Made In Poland. Z tego co właściciel mówił, to już od 7 lat zamawia mięso