Aktywne Wpisy
Pierre_Nietzsche +760
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
dabi +365
przezyjmy to wspólnie jeszcze raz, jak swiat sobie dał splunąc w twarz przez zydowsko-chinski wirusik
#covid19 #covid #heheszki #dziendobry
#covid19 #covid #heheszki #dziendobry
Dzwoni ksionc: trafiła się okazja, wyspy kanaryjskie, biere małego i lecimy na tydzień
Starzy: ok, bawcie się dobrze
Nie wiem jak to dokładnie wyglądało ale no k---a normalne to to nie jest, że puszczasz dzieciaka na wyspy kanaryjskie z księdzem na tydzień
#tylkoniemownikomu
@nexiplexi: no ale w umysłach wielu ludzi ksiądz to nie jest "słabo znana osoba" tylko ksiądz co go widzą co niedzielę jak wygłasza fajne kazania oraz zajmuje się chórem czy innymi lekcjami religii w szkole. plus często taki drapieżnik oswaja ofiarę i rodzinę, zaprzyjaźnia się właśnie po to żeby dziecko i rodzice mu ufali.
dzwoni znajomy i mówi "mam wycieczke na kanary, biere waszego dzieciaka, pokażę mu świat,
@nexiplexi: po prostu traktowali tego księdza jako przyjaciela rodziny, przynajmniej takie miałem wrażenie słuchając tego listu w filmie. wydawało mi się, że brał wcześniej ofiarę na różne przejażdżki czy inne taki krótkie i lokalne wycieczki.
@Marek1991: ale wiesz, że Kler pokazywał pomaganie ludziom? I jak ktoś nie był zaślepionym katolem, to mówił nawet, że ten film był prokatolicki.