Aktywne Wpisy
thorgoth +466
Obejrzałem Łowców Skór, znakomity dokument od MAX (dawne HBO). Opowiada o procederze handlu informacjami o zgonach pacjentów przez załogi karetek pogotowia w Łodzi oraz o przypadkach gdy załoga karetki pomagała pacjentowi odejść z tego świata.
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
Miraski trzymajcie kciuki. 35 lat w bloku i dość :)
Czas pić kawę na własnym tarasie.
Czas pić kawę na własnym tarasie.
#heheszki #humorobrazkowy #rakcontent #pasjonaciubogiegozartu #feminizm
@vind: ty nikogo nie obchodzisz. Chodzi o tamtego faceta. Nikt nie ma prawa szarpać innych ludzi.
@szurszur: kłamiesz. Obrona konieczna to obrona dobra chronionego prawem przed bezprawnym zamachem.
Nietykalność osobista jest dobrem chronionym prawem, a szarpanie odchodzącego faceta przez cywila jest bezprawnym
Naprawde chcesz mi wmówić, że psikanie gazem kobiecie w twarz jest uzasadnione stanem zagrożenia?
@szurszur: to jest definicja prawna.
Co ma do tego płeć sprawcy? Jak ktoś kogoś atakuje, to atakowany ma prawo bronić się niezaleznie od płci atakującego.
@Strzelec_Kurpiowski: ty skończony dzbanie przecież zadałeś mi pytanie jak ja bym zareagował, to odpowiedziałem, więc skąd nagle "ty nikogo nie obchodzisz" XD
Na filmie nie widać żadnego szarpnięcia.
@vind: ja pytałem o ogólny i dowolnej osoby atak, a nie o jej atak. Ona może być ci znana, albo możesz mieć jakiś f----z odnośnie agresywnych feministek i dlatego możesz akceptować takie rzeczy, dlatego pisałem o "ktosiu" a nie o tej konkretnej osobie
Poza tym ona mówi, że to on ją najpierw popchnął i ona chciała mu zrobić tylko zdjecia.
A skoro już nawet złapanie na reke jest zachem (jak przecięz twierdzisz) to automatycznie musisz pryzznac, że ona miałą
@szurszur: od czasu wynalezienia broni białej i palnej płeć nie ma znaczenia i kobiety również potrafią zabijać.
@Strzelec_Kurpiowski: Nie chciałą sie mscic. To zroibł on. Tez mógł odejsc nie trzymałą go.
Ona twierdzi, że chciałą go nagrać.
@szurszur: on powstrzymywał bezprawny atak, a do nagrywania kogoś nie trzeba go nawet dotykać.
@szurszur: A co za k---a różnica czy kobiecie czy mężczyźnie?
Gdy ona coś mówi - to nie wierzysz jeżeli nie jest nagranie.
Ale w korzystna dla niego wersje uwierzyłeś bez nagrania i nawet bez relacji.
Po co hipotetyzować zamiast ograniczyć coś do konkretnej sytuacji? XD Doskonale wiedział kogo psika i że wcześniej ją sam zaczepił. Poza tym nie napisałeś, że nie obchodzi cie moje zdanie
@szurszur: w artykule jest jej relacja. Nie potrafisz odróżnić relacji od dowodu?
@szurszur: Uuuu, seksizm pełną gębą. Lepiej nie wychylaj się z tą opinią w dzisiejszych realiach.
@vind: piszesz, że chcesz rozmawiać o KONKRETNEJ sytuacji, a potem przytaczasz jej puste słowa, a odrzucasz to co jest na filmie.
Konkretną sytuacją jest to co pokazano na filmie z zajścia,
@Strzelec_Kurpiowski: No łwasnie jest jej ralacja w której ona mówi, że została zaatakowana jako pierwsza. Nie wierzyszj ej bo nie ma nagrania od poczatku
Teraz skupe się.
Dlaczego w takim razie napisałeś, że on jej tylko zwracął uwage i uznałeś, że tak było skoro tez nie masz na to dowodu w postaci nagrań? Czyli przyznajesz, że sam to sobie wymyśliłeś aby zmanipulowac
@Strzelec_Kurpiowski: i na tej konkretnej sytuacji widać jedynie, że typ robi piruet i ją atakuje gazem, reszta to twoje wymysły. W ogóle szczytem s----------a jest sytuacja, w której najpierw przytaczasz jakieś źródło a potem narzekasz, że na nim bazuję.
@vind: widać, że typ robi piruet w odpowiedzi na jej działanie.
@szurszur: Sąd to ma akurat w chuju twoją interpretację tego zajścia i na całe szczęście ma obowiązek wysłuchać obu stron i tego, czy facet miał podstawy do tego żeby ją zagazować.