Wpis z mikrobloga

na filmie nie widać jej ręki na ramieniu.. Poza tym nie, gdyby ona mnie szarpnęła to bym się zagrożony nie poczuł.

@vind: ty nikogo nie obchodzisz. Chodzi o tamtego faceta. Nikt nie ma prawa szarpać innych ludzi.
  • Odpowiedz
No i zbłaźniłeś cała narrację. Jaka obrona konieczna. Musiałaby popełnić przestepstwo. A jakby tego było mało jaka duża rozbieżnośc miedzy dotknieciem a zastosowanym środkiem.

@szurszur: kłamiesz. Obrona konieczna to obrona dobra chronionego prawem przed bezprawnym zamachem.

Nietykalność osobista jest dobrem chronionym prawem, a szarpanie odchodzącego faceta przez cywila jest bezprawnym
  • Odpowiedz
Lol ''zamachem''

@szurszur: to jest definicja prawna.

Naprawde chcesz mi wmówić, że psikanie gazem kobiecie w twarz jest uzasadnione stanem zagrożenia?

Co ma do tego płeć sprawcy? Jak ktoś kogoś atakuje, to atakowany ma prawo bronić się niezaleznie od płci atakującego.
  • Odpowiedz
ty nikogo nie obchodzisz. Chodzi o tamtego faceta. Nikt nie ma prawa szarpać innych ludzi.

@Strzelec_Kurpiowski: ty skończony dzbanie przecież zadałeś mi pytanie jak ja bym zareagował, to odpowiedziałem, więc skąd nagle "ty nikogo nie obchodzisz" XD
Na filmie nie widać żadnego szarpnięcia.
  • Odpowiedz
ty skończony dzbanie przecież zadałeś mi pytanie jak ja bym zareagował, to odpowiedziałem, więc skąd nagle "ty nikogo nie obchodzisz" XD

@vind: ja pytałem o ogólny i dowolnej osoby atak, a nie o jej atak. Ona może być ci znana, albo możesz mieć jakiś f----z odnośnie agresywnych feministek i dlatego możesz akceptować takie rzeczy, dlatego pisałem o "ktosiu" a nie o tej konkretnej osobie
  • Odpowiedz
@Strzelec_Kurpiowski: Ma płeć znaczenie, bo to wynika z oceny zagrożenia. Odparcie ''ataku'' musi być adekwatne. Tu nie widize realnego ataku, a nawet gdyby to przekrocozno granice obrony koniecznej. Ta ma być adekwatna do zagrożenia.
Poza tym ona mówi, że to on ją najpierw popchnął i ona chciała mu zrobić tylko zdjecia.
A skoro już nawet złapanie na reke jest zachem (jak przecięz twierdzisz) to automatycznie musisz pryzznac, że ona miałą
  • Odpowiedz
Ma płeć znaczenie, bo to wynika z oceny zagrożenia.

@szurszur: od czasu wynalezienia broni białej i palnej płeć nie ma znaczenia i kobiety również potrafią zabijać.

Tu nie widize realnego ataku, a nawet gdyby to przekrocozno granice obrony
  • Odpowiedz
Miała prawo zatrzymać go w czasie jego rzekomego ataku. Gdy on już odchodził, to takiego prawa nie miała, od tego są służby, a nie prywatni mściciele.

@Strzelec_Kurpiowski: Nie chciałą sie mscic. To zroibł on. Tez mógł odejsc nie trzymałą go.
Ona twierdzi, że chciałą go nagrać.

W jaki sposób? Czy coś tej kobiecie
  • Odpowiedz
Nie chciałą sie mscic. To zroibł on. Tez mógł odejsc nie trzymałą go.

Ona twierdzi, że chciałą go nagrać.

@szurszur: on powstrzymywał bezprawny atak, a do nagrywania kogoś nie trzeba go nawet dotykać.

A jemu co się stało? Na pewno odniosła wieksza szkodę
  • Odpowiedz
@Strzelec_Kurpiowski: No własnie w artykule jest, że on ją zaatkował pierwszy. Dlaczego wiec pominałęs to i za pewnik uznałeś, że jej nie zaatakował a tylko zwracał uwage?
Gdy ona coś mówi - to nie wierzysz jeżeli nie jest nagranie.
Ale w korzystna dla niego wersje uwierzyłeś bez nagrania i nawet bez relacji.

A co za k---a różnica czy kobiecie czy
  • Odpowiedz
ja pytałem o ogólny i dowolnej osoby atak, a nie o jej atak. Ona może być ci znana, albo możesz mieć jakiś f----z odnośnie agresywnych feministek i dlatego możesz akceptować takie rzeczy, dlatego pisałem o "ktosiu" a nie o tej konkretnej osobie

Po co hipotetyzować zamiast ograniczyć coś do konkretnej sytuacji? XD Doskonale wiedział kogo psika i że wcześniej ją sam zaczepił. Poza tym nie napisałeś, że nie obchodzi cie moje zdanie
  • Odpowiedz
No własnie w artykule jest, że on ją zaatkował pierwszy. Dlaczego wiec pominałęs to i za pewnik uznałeś, że jej nie zaatakował a tylko zwracał uwage?

@szurszur: w artykule jest jej relacja. Nie potrafisz odróżnić relacji od dowodu?
  • Odpowiedz
Przecięz takie rzeczy sa brane pod uwage. Jezeli zaatakuje Cię 2 metrowy dragal to masz wikesze prawo do strachu i zastosowania srodków obrony niż przy dotknieciu za ramie przez kobiete czy dziecko.

@szurszur: Uuuu, seksizm pełną gębą. Lepiej nie wychylaj się z tą opinią w dzisiejszych realiach.
  • Odpowiedz
Po co hipotetyzować zamiast ograniczyć coś do konkretnej sytuacji? XD Doskonale wiedział kogo psika i że wcześniej ją sam zaczepił. Poza tym nie napisałeś, że nie obchodzi cie moje zdanie na jej temat i chcesz ogólnego, tylko "ty nikogo nie obchodzisz"

@vind: piszesz, że chcesz rozmawiać o KONKRETNEJ sytuacji, a potem przytaczasz jej puste słowa, a odrzucasz to co jest na filmie.

Konkretną sytuacją jest to co pokazano na filmie z zajścia,
  • Odpowiedz
w artykule jest jej relacja. Nie potrafisz odróżnić relacji od dowodu?

@Strzelec_Kurpiowski: No łwasnie jest jej ralacja w której ona mówi, że została zaatakowana jako pierwsza. Nie wierzyszj ej bo nie ma nagrania od poczatku
Teraz skupe się.
Dlaczego w takim razie napisałeś, że on jej tylko zwracął uwage i uznałeś, że tak było skoro tez nie masz na to dowodu w postaci nagrań? Czyli przyznajesz, że sam to sobie wymyśliłeś aby zmanipulowac
  • Odpowiedz
Konkretną sytuacją jest to co pokazano na filmie z zajścia, a nie to co ona mówi

@Strzelec_Kurpiowski: i na tej konkretnej sytuacji widać jedynie, że typ robi piruet i ją atakuje gazem, reszta to twoje wymysły. W ogóle szczytem s----------a jest sytuacja, w której najpierw przytaczasz jakieś źródło a potem narzekasz, że na nim bazuję.
  • Odpowiedz
i na tej konkretnej sytuacji widać jedynie, że typ robi piruet i ją atakuje gazem, reszta to twoje wymysły. W ogóle szczytem s----------a jest sytuacja, w której najpierw przytaczasz jakieś źródło a potem narzekasz, że na nim bazuję.

@vind: widać, że typ robi piruet w odpowiedzi na jej działanie.
  • Odpowiedz
Tyle, że tu mowa jest o sytuacjach z realnym zagrożeniem, a nie złapanie kogo z ramię.

@szurszur: Sąd to ma akurat w chuju twoją interpretację tego zajścia i na całe szczęście ma obowiązek wysłuchać obu stron i tego, czy facet miał podstawy do tego żeby ją zagazować.
  • Odpowiedz