Aktywne Wpisy

mrocznegacie +366
Dobra, z racji tego, że dziś zarobiłem trochę przez wifi i telefon to robię rozdajo.
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro do 12
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B).
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro do 12
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B).
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
źródło: Screenshot 2024-08-27 at 18-15-15 dawid – Dysk Google
Pobierz
mickpl +263
Rozwala mnie ten argument, że państwo nie może budować, bo będzie korupcja.
Oczywiście, że będzie. Korupcja, kolesiostwo, przekręty duże i małe. Ale od tego mamy cały aparat i służby, aby to nadzorować.
Budowa mieszkań przez państwo jest JEDYNĄ sprawdzoną metodą, aby obniżyć ich ceny i zwiększyć dostępność. Trudną, kosztowną, korupcjogenną i długotrwałą - ale działającą. NIC innego nie działa, nie znajdziecie żadnego poważnego artykułu naukowego potwierdzającego skuteczność innej metody. Znajdziecie za to masę potwierdzających, że dopłaty do kredytów powodują jedynie wzrost cen i tyle.
Mało
Oczywiście, że będzie. Korupcja, kolesiostwo, przekręty duże i małe. Ale od tego mamy cały aparat i służby, aby to nadzorować.
Budowa mieszkań przez państwo jest JEDYNĄ sprawdzoną metodą, aby obniżyć ich ceny i zwiększyć dostępność. Trudną, kosztowną, korupcjogenną i długotrwałą - ale działającą. NIC innego nie działa, nie znajdziecie żadnego poważnego artykułu naukowego potwierdzającego skuteczność innej metody. Znajdziecie za to masę potwierdzających, że dopłaty do kredytów powodują jedynie wzrost cen i tyle.
Mało

Co to Microchip wymyślił? Słyszeliście o ATWINC1510?
Wygląda jak kiepski klon ESP.
źródło: comment_XsQ2VwMlcf0qBPkTsyagNC4IRRcYlimN.jpg
Pobierzhttps://www.microchip.com/design-centers/wireless-connectivity
@Analityk: a co znasz z takim ładnym wsparciem i darmowymi środowiskami, wieloma językami programowania itd? Jak dla mnie jedynie liczącym się układem jest właśnie ESP.
@miszczo997: Ja tak tylko przypomnę o pewnych amerykańskich firmach i ich procesorach, w których też różne fiki miki siedziały. ¯\(ツ)_/¯
@Analityk: przecież możesz sobie analizować na bramie sieciowej co lata, z czego i gdzie. Ja żadnego podejrzanego ruchu z ESP nie zauważyłem i nie słyszałem by ktoś zauważył.
Amerykanom też nie powinien. W obecnych czasach nigdy nie będziesz wiedział co tak naprawdę siedzi w układzie, czy to będzie noname chińczyk, czy
@defoxe: dla esp8266 nie można znaleźć zestawu rejestrów, czy schematów blokowych peryferiów. Całą konfiguracja to właśnie skompilowane binarki z dostarczonymi nagłówkami.
@miszczo997: możesz czymś takim zalinkować od konkurencji? Chciałbym się przyjrzeć.
@defoxe: wygląda jak 90% modułów bezprzewodowych. Porównuj techniczne możliwości a nie obrazki.
@passage: A czy w dokumentacji wygląda to porażająco inaczej?
@passage: myślałem, że zaskoczysz mnie ty argumentami, że nie jest. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Taka pierwsza sprawa jaka mnie zastanawia to piny I/O. ATWINC ma ich 6. Pozostałe piny są albo puste (nc) albo jak rozumiem zarezerwowane na zasilanie lub z góry przypisane np. do I2C. Czyli jak przypuszczam - nie chcesz I2C a chciałbyś podłączyć LED?