Co sądzicie o #arduino? Słyszałem że chujnia straszna bo podobno uczy złych nawyków i #raspberrypi lepsze. Wiem że realnej roboty z tego nie będzie ale jest w ogóle sens uczenia się tego? Jest to jakiś wstęp do mikrokontrolerów czy cuś czy tylko zmarnuje czas ucząc się tego? Ojciec mi kupił chociaż mu mówiłem że wolę rasberry bo i pythona przy okazji bym się poduczył ale nie k---a masz tu arduino bo wujek mówił że lepsze (-‸ლ) A więc jakie jest wasze zdanie? #nauka
@psychoACID: myślę, że zacznij się po prostu uczyć. Ciesz się, że dostałeś to za darmo i doceń, wykorzystaj. A jeżeli Ci się spodoba to zaczniesz co innego
@psychoACID: To jakiś bait? Obie rzeczy do innych rzeczy przeznaczone. Jeśli nie bait, to dobrze, że zaczynasz od arduino, spalisz płytkę za 20zł, a nie za 180zł.
#nauka
@psychoACID: co lepsze? Młotek czy śrubokręt? Słyszałem, że młotek to ch*nia straszna bo podobno uczy złych nawyków i śrubokręt lepszy...
Tak, że ten ;)
@psychoACID: zacznij od języka angielskiego. Potem zobacz jaki mikrokontroler masz w tym arduino, ściągnij do niego manual i go przestudiuj.