Wpis z mikrobloga

@Mattovsky: ale to jest metafora Daenerys jako Smoczycę i matkę 3 mniejszych smoków, tak jak na jednej obręczy jest pokazany lew z głową wilkora? Myślisz że zobaczymy w serialu scenę w której lew będzie trzymał uciętą głowę?
  • Odpowiedz
@Mattovsky: jakby nagle z d--y wyskoczyli z 4 smokiem, to bym się chyba zesrał ze zdziwienia jak można coś takiego zrobić, bez choćby wcześniejszego zasugerowania, że jest jakiś ekstra smok...
  • Odpowiedz
@Trochutak: W serialu nie mają oporów z takimi wyskokami. Szczególnie, że jest parę przesłanek do czegoś takiego, np. skala smoka na tle słońca w zapowiedzi 5 odcinka, odgłos podobny do smoka od NK (tutaj podejrzenie, że to będzie wskrzeszony Rhaegar na styl Viseriona), zdziwienie kokainowego pirata w zapowiedzi, Drogon w pewnym momencie 2-3 sezonu znikł na jakiś czas, "krwawa" kometa zwiastująca i tak można jeszcze wymyślać. Zobaczymy, ale wcale bym
  • Odpowiedz
@Mattovsky: ja się spodziewam, że po ostatnich ekscesach to o czym piszesz, to spore domysły. Krwawa kometa już była w pierwszym sezonie. Kto tego smoka wskrzesi? Jak dla mnie to po prostu Danka w-------a wsiądzie na Drogona i zrobi rozpiździec i zaatakuje pionowo z góry statki eurona stąd jego zdziwienie. Nie spodziewam się jakiejś przewrotnej taktyki....
  • Odpowiedz
@Trochutak: No jasne, że domysły, przecież przez totalne pogwałcenie wszystkiego co się da w ostatnich dwóch odcinkach możemy równie dobrze spekulować, że z nieba spadnie Stanis na koniu. A co do Twojego postu, to może Bran może wskrzesić, może ma podobne skillsy co NK, kometa była w pierwszy, smoki też i do tej pory przetrwały ( ͡º ͜ʖ͡º) Zobaczymy, ja po całym hypie nakręconym na
  • Odpowiedz