Wpis z mikrobloga

#raspberrypi #retropie #retrogaming #gry
Nadal warto kupić Raspberry Pi 3plus (zestaw za około 200 zł na allegro) żeby pograć w stare gierki? Nie ma przy retropie problemu z graniem w dwie osoby na dwóch padach? Czy wentylator jest potrzebny czy da się żyć bez niego?
Nie będę oglądał Netflixa/HBO na nim (mam smart tv).
Czy lepiej po prostu podpiąć kompa pod TV i jazda?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

warto kupić Raspberry Pi 3plus

Czy lepiej po prostu podpiąć kompa pod TV

@Krs90: Jeśli nie chcesz się bawić malinką i nie przeszkadza ci podłączenie kompa pod tv to oczywiście nie warto jej kupować, zaoszczędzisz 200 zł ;) Jest od PC dużo słabsza i oferuje mniejszą bibliotekę gier. To gadżet dla gadżeciarzy, jak nie czujesz potrzeby żeby ją kupować to zostań przy PC.
  • Odpowiedz
@Krs90: Mam Raspberry Pi 3 B+ gram na TV w różne #retrogaming #retro. Postawiony RetroPie i wszystko śmiga super :) Tylko musiałem dokupić orginalny zasilacz bo wszsytkie co miałem w domu nie wyrabiały i często "konsolka" miała dropy fps. No i obudowa z wentylatorkiem - głośne to cholerstwo, ale robi robotę
  • Odpowiedz
@Krs90: pi jest problematyczne
radze nie podlaczac tego do nie gejmingowego monitora, im mniejszy lag tym lepiej. podlaczalem to w domu do paru monitorow (jeden stary 4:3 TN) i ewidentnie jest drobna roznica, moze nawet da sie grac (gdybym mial jakis nowy 0lag monitor to moze nawet bylbym zadowolony). na pc tego nie mam, nawet z 42 cali ips.

nie mam zdania, mam, nie uzywam ale nie bede klamal ze wogle nie
  • Odpowiedz