Wpis z mikrobloga

Chciałbym kupić nowy laptop 14, 15 lub 17 calowy. Generalnie najbardziej potrzebny mi będzie do produkcji muzycznej, więc dużo ramu, mocny procesor, ale chciałbym też od czasu do czasu pyknąć w jakąś gierkę, więc w zasadzie powinien mieć dobre bebechy. Na dysku SSD w ogóle mi nie zależy, więc wybiorę zwykły HDD. Laptop będzie podłączany do zewnętrznego monitora.

Kiedy interesowałem się komputerami królowały karty 9600gt, a teraz już totalnie wypadłem z branży (chyba się starzeję), więc totalnie nie znam się na sprzęcie który oferowany jest teraz. Na laptop chciałbym przeznaczyć około 4000zł więc chciałbym dorwać coś najlepszego w tej cenie. Polecicie coś?

#laptopy #kupujzwykopem #komputery #gaming #produkcjamuzyki #hardware #pcmasterrace
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@HaleHortler: ssd w laptopie obowiązkowo, mega odczuwalna różnica, dużo bardziej niż w stacjonarnym kompie, ale jak już to dokup se sam, bo z reguły montują jakieś pierwsze lepsze co w magazynie zalegały
  • Odpowiedz
@Illidank: Zależy mi na trwałości, więc jeśli dysk HDD jest bardziej trwały od SSD to wybiorę HDD. Na dysku będę trzymał ważne dla mnie pliki, więc na pierwszym miejscu stawiam trwałość.
  • Odpowiedz
@HaleHortler: brałem w zeszłym roku Asusa z GTX1060, 16GB RAM, SSD, Intel Core i7-7700. W tej chwili katuję GTA V, która na wysokich ustawieniach renderuje się w 50-60 klatkach, ale przez tearing rozważam zakup specjalnego monitora z funkcją G-Sync.

Nie jestem pewien czy byłbym zadowolony z karty GTX1050, która dominuje w przedziale 3000-4000 PLN. Jak masz możliwość zawyż budżet do 5000.
  • Odpowiedz