Wpis z mikrobloga

Mirki spod tagu #podroze potrzebuję pomocy w wyborze miejsca na rodzinne wakacje. Ostatnie 2 lata w wakacje jeździliśmy do Chorwacji (Makarska i Istria) i teraz chcemy odwiedzić inny kraj, który spełni 3 kryteria:
- warunki do #snorkelling nie gorsze niż w Makarska
- nie będzie dużo drożej niż w Chorwacji
- będzie co zwiedzać przez przynajmniej 3 dni tzn. nie tylko plażowanie
Podróż na około 10 dni.
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@chudy_lolo: Czarnogóra jak nic. W 10 dni cały kraj zwiedzicie. Rano możesz wykąpać się w morzu, 2-3h drogi i jedziesz piękną drogą pośrodku pasma górskiego Durmitor.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@chudy_lolo: hmmm... My przyjęliśmy opcję Ryanair + wypożyczenie auta. Ale kręciły się po wyspie auta z naszymi rejestracjami, więc jest do dojechania jakoś:)
  • Odpowiedz
@chudy_lolo: Ja lubie wiochy, byliśmy w miejscowości Utjeha, dzielnica Hladna uvala czy jakoś tak. Apartamenty 60m2 w pełni wyposażone, basen, jakieś 150 metrów od morza (wejście ze skałek). Koszt ok. 1400 zł/8 nocy. Można brać na 4os. W miastach trochę drożej ale nie musisz jeździć do sklepu ;)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@fotograf_warszawiak

@Krupier możecie polecić konkretną miejscowość na noclegi i plażowanie?

@chudy_lolo:

Ja tak średnio bo robiłem objazd po kraju co też mocno polecam. Nad wybrzeżem spałem tylko Barze i w Kotorze. Kotor fajny bo woda pięknie w zatoce otoczonej górami, ale plaż typowych to tam raczej nie ma.
  • Odpowiedz