Wpis z mikrobloga

Dlaczego Polacy mają taki ból d00py o to, że ktoś nie ma prawa jazdy i nie zamierza robić?

Ja na 23 lvl sobie spokojnie radzę komunikacją miejską albo rowerem i nie czuję potrzeby robić, a tymczasem już w licbazie niektórzy mają sranie, żeby kurs zaczynać jeszcze przed 18. To chyba kwestia tego, że ten naród dopiero ledwo co wyszedł z nędzy i samochód to nadal wyznacznik statusu, bo np. na zachodzie albo w Japonii nikogo nie dziwi jak nawet kuhwa prezesi korpo jeżdżą na rowerze czy metrem.

#pytanie #prawojazdy #samochody #motoryzacja #janusze
  • 47
  • Odpowiedz
@Kraker245: Bo prawko się po prostu przydaje.

na zachodzie albo w Japonii nikogo nie dziwi jak nawet kuhwa prezesi korpo jeżdżą na rowerze czy metrem

Argument inwalida. To, że jeżdżą rowerem czy zbiorkomem nie znaczy, że robią to, bo nie mają uprawnień.
  • Odpowiedz
@Kraker245: jak mieszkasz w dużym mieście to na codzień nie jest potrzebna. Przeprowadź się chociaż 10-15km od większego miasta i robi się problem, bo bez samochodu jak bez ręki

ten sam problem robi się gdy chcesz skoczyć na wakacje w miejsce inne niż 99% januszy, tam po prostu nic nie jeździ, albo jeździ w ograniczonych zakresach

brak prawka to imo kalectwo, brak samochodu żaden problem
  • Odpowiedz
@Kraker245: y no nie wiem, może pomyślałeś o tym że na wsi lub w małych miastach, np u mnie 50k mieszkańców komunikacja jest strasznie #!$%@? i bez prawka jesteś jak bez ręki.
Nie mierz wszystkich własną miarką.
  • Odpowiedz
Dlaczego Polacy mają taki ból d00py o to, że ktoś nie ma prawa jazdy i nie zamierza robić?

@Kraker245: to jakbym miał niewidomemu wyjaśnić jak wyglądają kolory ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kraker245: w Polsce generalnie ludzie lubia sie wtracac w zycie innych.
Do tego spotkasz sie z tekstami "co to za facet bez prawa jazdy"
Jesli ci jest niepotrzebne to miej w dupie co mowia inni.

Nie zmienia to faktu ze bez auta i prawka nie wyobrazam sobie obecnie zycia.
  • Odpowiedz
Ja na 23 lvl s

@Kraker245: a więc zapewne jesteś studenciakiem który najdalej wyprawia się do najbliższego baru a na zakupy idzie do żabki po piwerko. Nic dziwnego że nie masz takiej potrzeby. Zaczniesz gdzieś wyjeżdżać, Twój czas będzie trochę więcej wart niż teraz, a może nawet założysz rodzinę i wtedy zobaczysz do czego się przydaje samochód.
  • Odpowiedz
"co to za facet bez prawa jazdy"

@grzesiu_id: no bo taka prawda, jak jak w kontekście zapewniania księżniczkom przejażdżek to można zrozumieć Twoją frustrację. Natomiast jak pottzebujesz dzieci do szkoły zawozić, zakupy zrobić, żeby żona nie dźwigała, albo zawieźć ją do szpitala jak będzie rodzić, albo jak się komuś coś stanie i trzeba do szpitala gonić, to co zrobi jeden z drugim bez prawka? Będą stali jak niedorajda i czekali
  • Odpowiedz
@Kraker245: to jest tak np ze zmywarką, jak nigdy nie miałeś i nie wiesz jak to jest, to myślisz „a na #!$%@? mi to, zbędny bajer”, jak raz masz to potem sobie nie wyobrażasz życia bez tego. + przy poszukiwaniu pracy to mocno zawęża pole wyboru
  • Odpowiedz
@Kraker245 jedni się dziwią, mnie to nie dziwi specjalnie, chociaż umiejętność prowadzenia osobówki to praktyczna przydatna rzecz dziś. Życie bez prawa jazdy dziś to trochę jak żyć i nie znać w ząb angielskiego, albo mieć tylko zimną wodę w domu. Da się żyć? Pewnie że się da .
Ale tracisz na tym trochę wygód.
Znam gościa w Barcelonie, który nigdy nie miał prawka i nadal nie ma chociaż już jest po
  • Odpowiedz
@Kraker245: nic na sile, ale spróbuj sie przeprowadzić do mojego miasta gdzie mieszka niespełna 100k osób, powodzenia zycze, z busami dostaniesz #!$%@?, a w sumie to komunikacji tu nie ma po prostu, jest dramat.
bywalem i mieszkałem w większych miastach i wiem, ze dałoby się obejść bez samochodu, ale już średnich to jest pi prostu wygoda, nie ma takich korków, a dostaniesz się na miejsce 2x szybciej
  • Odpowiedz

@Kraker245: bo muszą się koniecznie czymś dowartościować. Z pasjami jest często podobnie, jeden z drugim się przekrzykuje jaki to nie jest lepszy od tych co seriale oglądają czy tam robią paznokcie.

albo jak się komuś coś stanie i trzeba do szpitala gonić, to co zrobi jeden z drugim bez prawka? Będą stali
  • Odpowiedz
@Kraker245: Nie wiem po co zakładasz ten wątek i jeszcze czekasz na porady od moto prosiaków, które zadłużają się na kilka lat byle by kupić jakiś gruz. Zobacz ilu tutaj na tym portalu jest wiksiarzy, dla których dupowoz jest taki ważny. Naprawdę mylisz, że oni ci coś sensownego napiszą.

Jeśli nie czujesz się na siłach, aby jeździć to tego nie rób bo zrobisz komuś albo sobie krzywdę. Kropka.

Nie słuchaj się plebsu. Dla nich gowniane cztery kolka to jak bożek. Oni nigdy nie będą rozsądni w tych
  • Odpowiedz