Aktywne Wpisy
Jestem teraz na wakacjach all inclusive w Turcji i naszły mnie takie przemyślenia, że ludzie są po prostu okropni i ohydni (oczywiście nie wszyscy, ale chyba większość) :
Chamstwo na każdym kroku, przepychanie się, wpychanie w kolejki,
Patrzenie się chamsko na cycki i dupe w stroju kąpielowym, to że jestem na basenie nie znaczy że chce abyś się na mnie wpatrywał,
Traktowanie innych jak śmieci, zero przepraszam, dziękuję, proszę,
Branie ogromnych ilości jedzenia i picia po to żeby zostawić innym do posprzątania i wyrzucenia,
Walki o leżaki i miejsca do siedzenia, gonitwy i kłótnie z innymi,
Chamstwo na każdym kroku, przepychanie się, wpychanie w kolejki,
Patrzenie się chamsko na cycki i dupe w stroju kąpielowym, to że jestem na basenie nie znaczy że chce abyś się na mnie wpatrywał,
Traktowanie innych jak śmieci, zero przepraszam, dziękuję, proszę,
Branie ogromnych ilości jedzenia i picia po to żeby zostawić innym do posprzątania i wyrzucenia,
Walki o leżaki i miejsca do siedzenia, gonitwy i kłótnie z innymi,
Nanari +26
Ja na 23 lvl sobie spokojnie radzę komunikacją miejską albo rowerem i nie czuję potrzeby robić, a tymczasem już w licbazie niektórzy mają sranie, żeby kurs zaczynać jeszcze przed 18. To chyba kwestia tego, że ten naród dopiero ledwo co wyszedł z nędzy i samochód to nadal wyznacznik statusu, bo np. na zachodzie albo w Japonii nikogo nie dziwi jak nawet kuhwa prezesi korpo jeżdżą na rowerze czy metrem.
#pytanie #prawojazdy #samochody #motoryzacja #janusze
Argument inwalida. To, że jeżdżą rowerem czy zbiorkomem nie znaczy, że robią to, bo nie mają uprawnień.
ten sam problem robi się gdy chcesz skoczyć na wakacje w miejsce inne niż 99% januszy, tam po prostu nic nie jeździ, albo jeździ w ograniczonych zakresach
brak prawka to imo kalectwo, brak samochodu żaden problem
Komentarz usunięty przez autora
Nie mierz wszystkich własną miarką.
@Maneharno:
@rdy: no właśnie rzecz w tym, że mieszkam xd
@Kraker245: to jakbym miał niewidomemu wyjaśnić jak wyglądają kolory ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do tego spotkasz sie z tekstami "co to za facet bez prawa jazdy"
Jesli ci jest niepotrzebne to miej w dupie co mowia inni.
Nie zmienia to faktu ze bez auta i prawka nie wyobrazam sobie obecnie zycia.
@Kraker245: a więc zapewne jesteś studenciakiem który najdalej wyprawia się do najbliższego baru a na zakupy idzie do żabki po piwerko. Nic dziwnego że nie masz takiej potrzeby. Zaczniesz gdzieś wyjeżdżać, Twój czas będzie trochę więcej wart niż teraz, a może nawet założysz rodzinę i wtedy zobaczysz do czego się przydaje samochód.
@grzesiu_id: no bo taka prawda, jak jak w kontekście zapewniania księżniczkom przejażdżek to można zrozumieć Twoją frustrację. Natomiast jak pottzebujesz dzieci do szkoły zawozić, zakupy zrobić, żeby żona nie dźwigała, albo zawieźć ją do szpitala jak będzie rodzić, albo jak się komuś coś stanie i trzeba do szpitala gonić, to co zrobi jeden z drugim bez prawka? Będą stali jak niedorajda i czekali
Ale tracisz na tym trochę wygód.
Znam gościa w Barcelonie, który nigdy nie miał prawka i nadal nie ma chociaż już jest po
bywalem i mieszkałem w większych miastach i wiem, ze dałoby się obejść bez samochodu, ale już średnich to jest pi prostu wygoda, nie ma takich korków, a dostaniesz się na miejsce 2x szybciej
@Kraker245: bo muszą się koniecznie czymś dowartościować. Z pasjami jest często podobnie, jeden z drugim się przekrzykuje jaki to nie jest lepszy od tych co seriale oglądają czy tam robią paznokcie.
Jeśli nie czujesz się na siłach, aby jeździć to tego nie rób bo zrobisz komuś albo sobie krzywdę. Kropka.
Nie słuchaj się plebsu. Dla nich gowniane cztery kolka to jak bożek. Oni nigdy nie będą rozsądni w tych