Wpis z mikrobloga

@I-like-flying-high: W kurortach tak jest. Tak jeździ albo starsze pokolenie, które samemu nie umie sobie zorganizować, ci bardziej leniwi, albo ci, którym to odpowiada. Wielkie hotele warto omijać, jak i najlepiej całe typowo kurortowe miejscowości. Sporo teraz ciekawych noclegów można ogarnąć, no ale all inclusive może nie być.
  • Odpowiedz
@I-like-flying-high: w miejscu publicznym każdy może się gapić, co więcej - każdy może nawet filmiki nagrywać, byle potem nie publikował.
Jak ci przeszkadza że twój własny wizerunek może podlegać gapieniu się/ocenie w przestrzeni publicznej to go zmień. Tego że każdy ma wolność gapienia się zmienić nie możesz.

Chyba że narzekasz na zasadzie "omójborze, ludzie pierdzo i bekajo"
  • Odpowiedz
@thorgoth: teoretycznie może ale są jeszcze zasady dobrego smaku i wychowania. Czy według ciebie jest ok jak ktoś zacznie kobiety nagrywać z bliska w strojach kąpielowych? Bo teoretycznie może?
Jak inaczej poza pełnym ubiorem miałabym zmienić swój wizerunek na basenie przy 40 stopniowym upale?
  • Odpowiedz
Czy według ciebie jest ok jak ktoś zacznie kobiety nagrywać z bliska w strojach kąpielowych?

@I-like-flying-high: pewnie nie jest ok natomiast granica dobrego smaku jest bardzo umowna i dla każdego leży gdzieś indziej. I dlaczego akurat nagrywanie kobiet ma być jakieś szczególnie naganne?

Nachalne gapienie się może i jest pozbawione smaku ale postawa "przystojny alvaro niech się gapi ile chce ale brzydale odwracają wzrok" jest gorsza. I mobilizuje wręcz do
  • Odpowiedz
@thorgoth: ale właśnie o to mi chodzi, wszystko co opisałam to moje własne odczucia, wszystko jest w pełni legalne i innym może nie przeszkadzać ale dla mnie granicą dobrego smaku na pewno była przekroczona we wszystkich sytuacjach o których pisałam.
  • Odpowiedz