Aktywne Wpisy
abc3 +145
CzlowiekMagnetowid +343
Chcę się pochwalić, że oscamowałem scamerów na 70 zł.
Jakiś typ napisał do mnie na whatsuppie o wypełnianie ankiet, a że miałem dobry humor to odpisywałem mu bzdurki udawając 57 letniego weterana.
Wypełniłem potem mu jakąś ankietę na telegramie w 20 sekund i spytał mnie o dane do przelewu, więc podałem wszystko fejkowe oprócz nr konta i jakie było moje zdziwienie jak 5 minut później dostałem przelew na 2 dychy xd
Potem
Jakiś typ napisał do mnie na whatsuppie o wypełnianie ankiet, a że miałem dobry humor to odpisywałem mu bzdurki udawając 57 letniego weterana.
Wypełniłem potem mu jakąś ankietę na telegramie w 20 sekund i spytał mnie o dane do przelewu, więc podałem wszystko fejkowe oprócz nr konta i jakie było moje zdziwienie jak 5 minut później dostałem przelew na 2 dychy xd
Potem
W sumie to logistyk uczciwie zapytał, czy chce pracować w długi weekend. Dałem mu wolną rękę, niech zdecyduje za mnie. :)
PS Jeszcze on i szefostwo chcieli żebym w międzyczasie jak naczepa będzie na serwisie koniem z inną naczepą dodatkową robotę zrobił. Drobiazg, jakieś 300km po kraju. Tylko zakazy godzinowe na przeszkodzie stanęły :)
0,03zł wyjaśnienia tym co nie wiedzą ocb, a chcieliby: informacja w sms to #awizacja. Godzina na którą mam na miejsce przyjechać z towarem. O której wyjadę i jak będę jechał to moja sprawa, tylko że: zakaz godzinowy kończy się dziś o 22:00, trasa po towar zajmuje mi zwykle 11h, w nocy wolno mi pracować max 10h, w tym max9h jechać, muszę zrobić 45min pauzy i mieć czas na załadunek który trwa od 0,5h, do czasem 2. Miłego liczenia :)
#trzymaczkierownicy #kierowcy #ciezarowki #pracbaza #najtrudniejszabranzaswiata #bulkiwedlinyitd :) #bekaztransa? #spamtagami
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
To jak, pojeździmy sobie w niezabudowanym na odcinkowym pomiarze prędkości 55km/h? Albo w opustoszałym zabudowanym 35km/h? To na pewno zdążę
Ale co innego to samo kompletnie wyludnione miejsce o 3 w nocy. Prawda? Albo opustoszałe przedmieścia w nocy? Albo las który ktoś chyba dla żartu (bo przecież nie przez nadgorliwość?!) oznaczył jako teren zabudowany? Rozpędzenie ciężarówki to dobre pół kilometra bujania. A tachograf cyka. I skrupulatnie liczy. I nie zapomina.
Jeszcze miałem napisać troche #filozofietrzymaczakierownicy (tag mój, nieautorski, stworzyłem jako dodatek do #trzymaczkierownicy dla wpisów nie pasujących do głównego nurtu), trochę #drogipamietniczku (nie wiem czyj to tag i do czego pierwotnie był - sorry, ale wyglądał na nieużywany :P) z #logistykadlaubogich. Najwyżej wykopowa elyta gimbusów pod wodzą np jednokamyczków i mareczków z krakowa będzie