Mirki, przymierzam się powoli do kupna pierwszego auta za swoje pieniądze i mam standardowy problem, jestem zakochany w BMW serii 1, ale mój budżet ogranicza się do ok. 20k + nie chciałbym żeby było drogie w eksploatacji, no a to niestety z tego co słyszałem wyklucza ten model. Szukam czegoś kompaktowego, ale żebym mógł spokojnie wyprzedzać, auto na trasy 30-40 km w jedną stronę codziennie. Niestety jestem zielony jeśli chodzi o motoryzację i nie wiem w jakich modelach szukać, może coś podrzucicie ( ͡°͜ʖ͡°) ? #otomoto #samochody #motoryzacja
@DeoLawson Peugeot 308 w dieslu 1.6 hdi mało pali (5-6 na trasie przy spokojnej jeździe poniżej 5) 2.0 hdi dużo lepiej się zbiera trochę więcej pali i jest droższy, 1.6 kupisz po 2010 roku do 20k. Kia Ceed albo Hyundai i30 1.7 cdi, Megane 1.6 benzyna nadaje się do lpg będzie tanio ale słabo się wyprzedza bo to tylko 100 KM, diesel 1.5 bardzo mało pali i podobno z nowszych roczników
@DeoLawson Od dwóch lat jeżdżę e87 118i (143KM), po zakupie wymieniłem rozrząd i zregenerowałem dyfer (i tyle, bądź aż tyle;)...od tego czasu zrobiłem około 60 tys. km i po za olejem i filtrami (co 10 tys. km) plus świece zapłonowe (co 30 tys.) nic robić nie trzeba, wsiadam w auto i wiem, że bez problemu w każdej chwili mogę zrobić trasę np.1000km. Osobiście nie powiedziałabym żeby to auto było jakieś drogie
#otomoto #samochody #motoryzacja
Kia Ceed albo Hyundai i30 1.7 cdi, Megane 1.6 benzyna nadaje się do lpg będzie tanio ale słabo się wyprzedza bo to tylko 100 KM, diesel 1.5 bardzo mało pali i podobno z nowszych roczników