Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +65
Może ktoś prosto wyjaśnić niezorientowanemu za co konkretnie Polaków tak nie lubią w Europie, że co roku jury, bez względu na to czy śpiewa Rafał Brzozowski, Krystian Ochman, Michał Szpak czy Justyna Steczkowska, tak udupia punktowo nas na Eurowizji, praktycznie pozbawiając szans na wysokie miejsce?
Komuś zaszliśmy za skórę, kwestie polityczne, a może dlatego że polscy dresiarze i Mariusze robią od lat chlew w Holandii, Norwegii czy UK? xDD
#eurowizja
Komuś zaszliśmy za skórę, kwestie polityczne, a może dlatego że polscy dresiarze i Mariusze robią od lat chlew w Holandii, Norwegii czy UK? xDD
#eurowizja

Nacho_Libre +7
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

Mireczki rynce mi opadajo.
Otóż w każdej jeb..ej grze (no prawie) w którą gram zwykle: CSGO, 7 days to die, War Thunder, World of Tanks, World of Warships i jeszcze parę innych występuje ten sam problem. Mianowicie w "najgorętszych" momentach gra się freezuje na czasem ułamek sekundy, czasem kilka sekund, co bardzo utrudnia osiągnięcie czegokolwiek, a czasem wręcz uniemożliwia i powoduje galopującą frustrację u mnie i tragiczny w skutkach w---w u mojego syna, który dodatkowo gra w Fortnite...
Gram przeważnie na automatycznych (wykrywanych) ustawieniach w wiekszości gier.
"Pod maską" mam i5-2500k, 16GB RAM, GTX 1060 6GB, system Win10 Pro 64b (tak, legalny i aktualizowany) stoi na dysku SSD, gry na HDD Toshiba 2TB 7200k.
Wczoraj wymieniłem chłodzenie procka, bo trochę się grzał i myślałem, ze to przez to. Ale to nie przez to.
Sieć też na pewno nie - mam poprowadzony LAN 1Gb i wyjście "na miasto" po światłowodzie.
Czy są powody, żeby podejrzewać HDD na którym leżą gry? Reinstalowałem każdą z nich - bez efektu.
Reinstalacja OS nie zaszkodzi, ale czy pomoże?
W chwilach "zwisu" nie pokazuje się jakiś dramatyczny skok obciążenia "zasobów".
Z takim sprzętem to na takich grach wręcz nie ma prawa by coś się zwieszało. Podejrzewam, że możesz mieć jakiegoś wirusa czy inne g---o albo Windows 10 coś znowu odwala - Windows tak czasem robi. Dlatego reinstalacja może w czymś pomóc, a na pewno nie zaszkodzi (no
@JestemMalaWrozkaZowlosionaNozka: tak, zresztą podłączałem kilka monitorów i nie było zmian.
@ChochlikLucek: dokładnie to, najczęściej ułamek sekundy przed tym, kiedy powinienem strzelić albo zrobić unik :/
@K4rpik: cały Office, który jest mi potrzebny (ale w sumie mogę go w-----ć na inny dysk) i wchuj innych programów i programików, które ze względu na szybkość wolę trzymać na ścieżce domyślnej.
@ChochlikLucek: ten problem występuje już od dawna, tylko miałem na niego wyjebongo bardziej. Tera miarka się przebrała ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ChochlikLucek: zrobię sobie reinstalkę wieczorem. Instalacja z pendrive USB 3.0 na SSD zajmie kilka minut, tylko wysypki dostaję na myśl o instalacji całego gówna dookoła systemu, sterowników grafiki, adobe readerów, officów i kij wie czego jeszcze xd
@ProAero: to mi przypomniało jedną rzecz XD - obejrzyj sobie do końca XD
EDIT: z tego co piszesz najbardziej podejrzany jest HDD, ale ten s------l jest prawie nowy (ma z półtora roku - 7600h nalotu) i bym się zdenerowoał, jakby
@newerty: przeinstaluję wieczorem OS i spróbuje jakaś grę zainstalować na SSD.
Dzięki wszystkim za podpowiedzi.
Problem wydaje się być rozwiazany:
Zrobiłem trochę miejsca na dysku SSD na którym mam OS i zainstalowałem tam grę, która najbardziej dokuczliwie cięła - teraz działa płynnie.
Kupiłem sobie od razu małą 120 SSD na kilka ulubionych gier i już po czasie pobierania i instalacji widzę zasadniczą różnicę - kilkanaście
źródło: comment_c1XwPsQMBfRZ7MfKxHwJjRx4GDqhL2Uv.jpg
Pobierz