Aktywne Wpisy
Talaxin +70
#czytajzwykopem #ksiazki #chwalesie
Moja kolekcja książek, nadal rośnie a mniej czasu na czytanie eh
Moja kolekcja książek, nadal rośnie a mniej czasu na czytanie eh
Pitex +1
Patrząc na komentarze pod znaleziskiem "Koniec kupowania YouTube Premium za bezcen. Google anuluje subskrypcje" jestem aż zdumiony polskim cebularstwem. Ja rozumiem, że czasem szkoda 60zł/mc za UHD na Netflix czy innych pokrewnych platformach, ale 26zł/mc za coś co człowiek faktycznie ogląda dzień w dzień niezależnie od urządzeń lub poglądów stwierdzacie, że każdy sposób na obejście systemu płatności jest godny pochwały? Postawcie sobie swój własny serwer z filmem 4k60fps który okaże
Przyjmuję sie do nowej pracy i od kadr dostałem maila o treści: "Potrzebuję Pana nr PESEL i adres zamieszkania.
Proszę o wypełnienie przesłanych kwestionariuszy osobowych (dla kandydata i dla pracownika) i odesłanie zwrotnie.
Dokumenty proszę zabezpieczyć hasłem, które proszę przesłać mi odrębnym e-mailem lub sms-em."
W załączniku dostałem 2 kwestionariusze w .doc. Zapisałem je jako .pdf, użyłem opcji "Wypełnij i podpisz" - elegancko wypełniłem, wstawiłem własny podpis i teraz nie wiem jak mam założyć hasło.
Jeśli klikne "Chroń" w pdfie to przerzuca mnie do płatnej wersji. Maila dostałem z domeny firmy (z czerwoną kłódką, że nie szyfrowany), jeśli użyję opcji gmaila "Poufne" to nie będą tego mogli wydrukować ani odczytać za jakiś czas.
Ktoś ma pomysł jak to łatwo zabezpieczyć i odesłać?
#pracbaza #it #programowanie #programista15k
@kot_do_drzwi: dziękuję bardzo, mail wysłany :)