Aktywne Wpisy

_flae +38
tu jest literalnie pięć osób online xDDDDDDDDDDDDDddddd

Tyrande +10
Uwielbiam projekty grupowe na studiach. Niby robota dzielona na 5, ale w rzeczywistości mam 5x więcej pracy.
No wkurzam się jak dostaję kalkę ze strony i odpowiedź koleżanki "nie chciałam żeby informacje, które przesłałam były od razu wpisane w prezentację, podesłałam tylko inspiracje". A projekt na weekend.
A to jedyna osoba, która cokolwiek podesłała. Ehhh... Przynajmniej sobie pooglądałam tutoriale do powerpointa i nauczyłam się fajnych rzeczy i ta część prezentacji (moja + całkowicie przerobiona
No wkurzam się jak dostaję kalkę ze strony i odpowiedź koleżanki "nie chciałam żeby informacje, które przesłałam były od razu wpisane w prezentację, podesłałam tylko inspiracje". A projekt na weekend.
A to jedyna osoba, która cokolwiek podesłała. Ehhh... Przynajmniej sobie pooglądałam tutoriale do powerpointa i nauczyłam się fajnych rzeczy i ta część prezentacji (moja + całkowicie przerobiona

Wy jesteście ograniczeni i pozbawieni jakiejkolwiek wiedzy.
Zacznijcie czytać, dowiadywać się, zbierać informacje bo po głupiemu krzyczeć to każdy potrafi
@Dantte: to wytlumacz mi, bo jak naraziue fakty mówia co innego. LN to gowno nie sprawdza sie jak dotad
@lunax: Spełnia, a bloki tak, czy siak trzeba powiększyć.
@lunax: Przy ilu tak zaczął mówić? 5k, kiedy poszło do 20k? Podał datę jebnięcia? Błagam... Każdy wiedział, że kiedyś jebnie i znam wielu innych inwestorów, którzy też tak mówili. Dzban taki sam jak i reszta.
jak patrzę z prespektywy czasu to uważam, że jest to nieprawda, zresztą nawet w whitepaper LN stoi napisane, że nie rozwiązuje to skalowalności głównego
@lunax: Lighting póki co nie ma problemów, ze skalowaniem. Chyba Prezes znowu wprowadził w błąd, ale on tak często ma ( ͡° ͜ʖ ͡°)
LN ma za zadanie realizować wielokrotne transakcje pomiędzy tymi samymi użytkownikami z pominięciem głównego łańcucha i póki co robi to znakomicie. Reszta (jak odciążanie głównego łańcucha) to efekt uboczny.
1. w jaki sposób obciąża główny łańcuch, może ktoś wytłumaczyć?
2. Dlaczego bloki wypadają czasem co godzinę zamiast co 10 minut? Czy jest to uzależnione że musi być zawarta w bloku określana maksymalna ilość Transakcji tak aby blokchain nie ważył za dużo?
@lunax: Masz jakiś sklep/znajomego z którym często handlujesz. Zamiast za każdym razem tworzyć nową transakcję, otwierasz z nim kanał lighting i możesz wysyłać mu dowolną liczbę transakcji, poza głównym blokiem, a wszystko niemal za darmo. Do blockchaina wrzucasz tylko 2 transakcje - z informacją o otwarciu i zamknięciu kanału, a pozostałe 10000, nie jest w nim rejestrowana, a nadal to wszystko
Rozwijając, może być tak, że pomiędzy tobą, a klientem żadnego kanału nie będzie, a jednak klient będzie mógł zapłacić używając sieci LN. Jest to możliwe, gdy ty i klient macie otwarty kanał do kogoś innego. Wtedy ten ktoś służy za pośrednika.
Czyli masz 3 osoby, A, B i C.