Wpis z mikrobloga

  • 1
@StaryWedrowiec szukasz takiej nieimpregnowanej i jest ok. Miałem kamień do pizzy (szamot, nie polecam, bardzo szybko się brudzi, ciężko się myje). Kupiłem płytkę granitową (druga już) i jestem mega zadowolony. Pizzę wychodzą bardzo dobre.
  • Odpowiedz
@emitar: Fajnie, ale na używki wydaję czasem w jeden wieczór więcej, niż mam zapłacić za oszlifowany z góry i z ładnymi rantami kamień z marketu Aldi. 33 złote i masz. Wiesz kiedy i wiesz gdzie. Szybka akcja.

Kamień o którym mówimy jest granitem. Nie wiedziałem, że ktoś używa czy sprzedaje jeszcze kamienie do pizzy z szamotu. Da się to w ogóle wypolerować?

Gdybym miał kupić tysiąc, to bym się zastanowił. ( ͡°
  • Odpowiedz
  • 1
@StaryWedrowiec podobno najlepiej sprawdza się płytka stalowa (czyszczenie jej też nie należy do najłatwiejszych, między innymi z tego powodu wybrałem granit).

Ja tylko rzuciłem propozycję ;)
  • Odpowiedz