Uwaga, uwaga!!! Każdy kto lubi #pizza na cienkim cieście (na grubym to są zapiekanki) i ostanio nie przepada za #gotujzwykopem proszony jest o spróbowanie nowych smaków Eccellente dostępnych w sieci sklepów #zabka. ( ͡º͜ʖ͡º)
Piekarnik rozgrzany do 225 stopni (bez termoobiegu) i pizzę pieczemy 10 minut. Zawsze wychodzi idealna.
@StaryWedrowiec szukasz takiej nieimpregnowanej i jest ok. Miałem kamień do pizzy (szamot, nie polecam, bardzo szybko się brudzi, ciężko się myje). Kupiłem płytkę granitową (druga już) i jestem mega zadowolony. Pizzę wychodzą bardzo dobre.
@emitar: Fajnie, ale na używki wydaję czasem w jeden wieczór więcej, niż mam zapłacić za oszlifowany z góry i z ładnymi rantami kamień z marketu Aldi. 33 złote i masz. Wiesz kiedy i wiesz gdzie. Szybka akcja.
Kamień o którym mówimy jest granitem. Nie wiedziałem, że ktoś używa czy sprzedaje jeszcze kamienie do pizzy z szamotu. Da się to w ogóle wypolerować?
Gdybym miał kupić tysiąc, to bym się zastanowił. ( ͡°
@StaryWedrowiec podobno najlepiej sprawdza się płytka stalowa (czyszczenie jej też nie należy do najłatwiejszych, między innymi z tego powodu wybrałem granit).
Piekarnik rozgrzany do 225 stopni (bez termoobiegu) i pizzę pieczemy 10 minut. Zawsze wychodzi idealna.
@emitar: Jeżeli ci chodzi o płytkę granitową do posadzek albo ścian, to podziękuję. Ale czekam na szczegóły, bo to co mówisz jest bardzo ciekawe.
Kamień o którym mówimy jest granitem. Nie wiedziałem, że ktoś używa czy sprzedaje jeszcze kamienie do pizzy z szamotu. Da się to w ogóle wypolerować?
Gdybym miał kupić tysiąc, to bym się zastanowił. ( ͡°
Ja tylko rzuciłem propozycję ;)